úterý 15. listopadu 2016

Musk: Ručně vyráběná mýdla ze Slovenska

Dostala jsem možnost spolupráce se slovenskou značkou Musk. Napřed jsem si prohlédla jaký sortiment nabízí a jak na mě celkově e-shop působí. Značku jsem totiž vůbec neznala a ani jsem o ní ještě neslyšela. Založila ji moc sympatická Lucka ze Slovenska vlastně náhodou a pod názvem Musk se skrývá tento delší název: „Mydláreň u slečny Kaplánovej“. Na e-shopu najdete opravdu nádherná, designová, mýdla, která jsou ručně vyráběná, přírodní a krásně voňavá.
Na balíček jsem se moc těšila a tak, když mi došel hned jsem šla rozbalovat. Balíček krásně voněl a samotná mýdla byla zabalená v malých papírových krabičkách nebo v papírovém sáčku. Obě dvě varianty jsou naprosto ekologické. I když je obal opravdu jednoduchý a slouží vlastně jen k tomu, aby se k vám mýdlo dostalo v pořádku, jde ruku v ruce s přírodou. Na všech papírových obalech mýdel je nalepená etiketa laděná do různých barev, kde najdete i složení, to se mi moc líbí, protože u tak malých produktů složení občas není k dohledání. 
Vybrala jsem si Nekonečný oceán, Škrupinka, Hrejivá škorica a Pokoj v duši. Už jen ty názvy lákají k vyzkoušení. Na stránce si můžete vybrat z dalších cca 30 mýdel a tak mi trval výběr asi tak hodinu a to mi pomáhal i Honza. 

Jde o přírodní designové mýdlo, které obsahuje včelí vosk a svěží mátovo-citronovou vůni. Toto mýdlo mě zaujalo hlavně barevným designem. Je totiž složené z mýdlových plátků silných cca 1 cm v různých odstínech zelené barvy. Vrstvičky mají připomínat nekonečnou hloubku oceánu, od tmavého dna až po hladinu. 
Z mýdla cítím hlavně svěží mátu. V poslední době si docela často dělám mátový čaj na lepší trávení a tak mi mátová vůně vůbec nevadí, ale Honzovi mýdlo moc nevoní. Mýdlo je vyrobené ručně kombinováním olivového, kokosového a ricinového oleje. Je vhodné i pro citlivou pokožku. Kombinace esenciálních olejů působí svěže, má antiseptické účinky, příznivě působí na pleť a můžete ho používat i jako přírodní repelent. 
A teď už moje zkušenost s mýdlem: Mýdlo se mi v ruce pěkně drží a nijak nevyklouzává. Když jsem byla malá, tak jsme doma moc tuhá mýdla nemívali. Pamatuji si jen ta tekutá, ale u babiček nechybělo a pamatuji si jak jsem je vždycky honila po celém umyvadle někdy i po koupelně, jak z rukou vyklouzávala. Mýdlo pokožku pěkně vyčistí a dodá jí jakoby novou energii, ale to bude nejspíš tou povzbuzující vůní. Byla jsem moc spokojená i s tím, že nevysušuje, z toho jsem totiž měla strach. 
Protože mám moc ráda peelingy všeho druhu, tak v mém výběru nemohlo chybět peelingové mýdlo s exotickou květinovou vůní. Toto mýdlo už není tak barevné jako to předešlé, jde totiž o přírodní barvu mýdla, které obsahuje spoustu malinkých peelingových částeček. Těmi jsou namleté ořechové skořápky. Skořápky jsou k pokožce opravdu jemné a nijak ji nedřou, naopak ji jemně prokrví a promasírují. 
Mýdlo je opět vyrobeno kombinací olivového, kokosového a ricinového oleje. Je obohacené o včelí vosk, takže je vhodné i pro citlivou pokožku. 
A teď už moje zkušenost s mýdlem: Peelingy by se neměly na pleť používat každý den a tak ho používám cca ob den. Pleť krásně promasíruje, ale nijak ji nepodráždí ani nevysuší. A naprosto jsem se zamilovala do té vůně. Ta mě dostala hned na první přičichnutí a tak si používání tohoto mýdla fakt užívám a občas si k němu jdu přičichnout i během dne. Moc nevím k čemu přesně bych ji přirovnala, tak vám ji moc nepopíšu. Exotická, květinová :-)
Jablkový štrúdl se skořicí nebo pracky/pracny/medvědí tlapy. Tak přesně tyto věci ve mě evokuje vůně tohoto mýdla. Naprostá dokonalost. Já skořici miluji a sypu si ji snad do všech sladkých moučníků nebo jídel. A v chladnějších měsících se moje spotřeba skořice ještě zdvojnásobuje. Takže už jen kvůli té vůni tohle mýdlo musím používat. A nejen že po skořici voní, ale také ji obsahuje a je to vidět na struktuře mýdla.
Obsahuje olivový olej, kokosový olej a taky slunečnicový olej. Je obohacené o kakaové máslo, které má vysoký obsah vitamínu E a antioxidantů. Mýdlo pomáhá suchou pokožku zvláčňovat a udržuje její přirozenou vlhkost. O skořici je známé, že má prohřívací účinky a tak i toto mýdlo krásně prokrví pokožku a pomůže ji prohřát, když je vám zima. 
A teď už moje zkušenost s mýdlem: Toto mýdlo používám na tělo a ruce. Teď, když je venku chladnější počasí, tak je moc příjemné přijít z venku a umýt si ruce tímto voňavým mýdlem. Ruce ani pokožku těla vůbec nevysušuje a fakt je po ní pokožka taková prohřátější.
Jediné mýdlo, které mi nepřišlo v papírové krabičce, ale v papírovém sáčku. Musím říct, že krabičky jsou mi sympatičtější, ale to je věc názoru. Název pro mýdlo "Pokoj v duši" je víc než dokonalý. Jde o přírodní meduňkovo- rybízové (černý rybíz) mýdlo s včelím voskem, které je vhodné i pro citlivou pokožku.
Mýdlo není nijak dobarvované, jeho jemné odstíny béžové jsou způsobeny zabarveným roztokem bylinek - meduňky a černého rybízu. Obsahuje olivový, kokosový a ricinový olej. 
A teď už moje zkušenost s mýdlem: Toto mýdlo používám na celé tělo včetně obličeje a je to moc příjemné a relaxační. Mýdlo pokožku pěkně umyje a ochrání ji před vysušením. Když si k mýdlu přičichnu, tak mi všechny smysly ochromí příjemná vůně meduňky, která mě dokáže uklidnit i po náročném dnu. V létě, kdy máme meduňku čerstvou na zahradě, tak si dávám lístky do sklenice s vodou a nebo si je svařím na čaj a piju před spaním, ale i během celého dne. Meduňku mám jako bylinku moc ráda. 
Abych to shrnula, tak všechna mýdla dokáží pěkně pěnit i když jsou přírodní a u přírodních produktů je to s pěnivostí někdy horší. Nádherně, ale fakt nádherně voní! A ten jejich design - je vidět, že jsou mýdla vyrobená ručně a s láskou. Už jen vymyslet tolik nápaditých názvů, barevných a voňavých kombinací musela být fuška, ale vše se povedlo na jedničku. Celý koncept se mi moc líbí i e-shop mě moc zaujal a bavilo mě si pročítat popisky mýdel a prohlížet si jejich fotky. Podle mě jsou mýdla fakt tak pěkná, že se hodí i jako dáreček pro někoho milého z vašeho okolí. Sice drobnost, ale mydýlkem podle mě neurazíte a obdarovaný si ho zamiluje stejně jako jsem si mýdla zamilovala já a všichni doma. 

ZAUJALY VÁS TATO PŘÍRODNÍ MÝDLA? 
UŽ JSTE O MUSK SLYŠELY?
KTERÉ SE VÁM LÍBÍ NEJVÍC?


14 komentářů:

  1. Já používám také podobná mýdla, jsou také ze Slovenska ale od jiné paní a celý název se jmenuje Mýdlo z farmy. Myslím že to jsou hodně podobná mýdla. Vyzkoušela jsem ho kvůli v boji proti akné a oproti jiným přípravkům z drogerek mi mýdlo bylo schopno akné alespoň zmírnit a méně se mi mastí pleť, takže rozhodně doporučuji. Že někdo řekne, mýdlo na obličej nepatří, bych až tak vážně nebrala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Mýdlech z farmy už jsem taky slyšela a taky už jsem dávno přišla na to, že mýdla se na obličej můžou používat :).

      Vymazat
  2. Od fi Musk mám dvě mýdla - Makovička a Pomerančové. I mě se moc líbí a vyhovují mi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Makovička vypadá moc pěkně, líbí se mi, že je na šňůrce.

      Vymazat
  3. Zbožňujem ručne vyrábané mydielka a tieto vyzerajú skvelo:)

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
  4. Wow, nádherné mýdla. Těžko říct, které by se mi líbilo nejvíce, brala bych všechny. I nádherně vypadají. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Hello sweet... thank's for your visit... nice post... I love your blog... I'm following your blog... have a good day dear..
    Xoxo

    OdpovědětVymazat
  6. Tie Musk mydlá vyzerajú super, tuším sa po nejakom musím poobzerať :)

    Girl Goes Bio

    OdpovědětVymazat
  7. Rozhodně vypadají báječně a ani si nepamatuji kdy naposledy jsem měla klasické mýdlo :-D zaujala mě vůně skořice :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...