čtvrtek 5. ledna 2017

Urtekram: Pleťové čistící mléko a pleťové tonikum

V dnešní recenzi vám představím dva produkty přírodní značky Urtekram. Název značky je docela jazykolam že? Urtekram pro měl byl donedávna úplně neznámou značkou. Přitom tato dánská společnost vyrábí přírodní kosmetiku už od roku 1972. Měla jsem to štěstí, že jsem v rámci spolupráce s e-shopem BIOneeds.cz dostala možnost dva produkty této značky vyzkoušet. Na tomto e-shopu vás hned mile přivítají, protože dostanete slevu 100 Kč na první nákup nad 1000 Kč, to je myslím fajn, kde jinde dostanete hned penízky zpět. Dále nabízí dopravu zdarma u všech výrobků, které jsou označené speciálním symbolem nebo pokud nakoupíte nad 499 Kč (více info). BIOneeds vychází vstříc svým zákazníkům a nabízí spoustu výhod a také opravdu širokou nabídku skvělých produktů, určitě si mezi nimi najdete i nějaké svoje oblíbence.
Když jsem otevřela balíček, tak jsem kromě balíčků našla krásný vzkaz a také malý balíček mandlí. Mandle mám moc ráda, takže u prozkoumávání produktů jsem je všechny slupla. Něco navíc v balíčku je opravdu moc milé a je vidět, že si e-shop BIOneeds.cz opravdu dává záležet i na tom, aby se zákazníkům líbil nejen obsah, ale i samotné balení.

O značce Urtekram:
Urtekram je hlavním výrobcem BIO potravin a přírodní kosmetiky ve Skandinávii. Jejich čistě přírodní biokosmetika je vyráběna bez syntetických tenzidů, parabenů nebo jiných konzervačních látek a parfémů. V Urtekramu produkty nejsou v žádné fázi procesu výroby testovány na zvířatech a mají certifikát ECOCERT.

Čistící pleťové mléko Severská bříza
Balení: Pleťové mléko je v plastové lahvičce s růžovou etiketou a praktickým pumpičkovým uzávěrem. Lahvička je o objemu 245 ml. 
Toto čistící mléko má tekutější krémovou konzistenci a můžete ho použít k odstranění nečistot a dokonce i make-upu z pleti. Oči jsem si s ním pravidelně neodličovala, ale vyzkoušela jsem to a mléko mě neštípalo. Mléko je vhodné pro všechny typy pleti. Neobsahuje alkohol, takže je vhodné i pro velmi citlivou pleť. Severská bříza má protizánětlivé účinky a o pleť pečuje do hloubky. Jojobový olej je znám svým vysokým obsahem biologicky cenných nenasycených mastných kyselin a vitamínu E. Bývá nazýván „tekutým zlatem“, protože obsahuje velké množství pěstících a výživných látek a minerálů. Mandlový olej pečuje hlavně o citlivou pokožku, snižuje její začervenání a snižuje pocity podráždění a svědění. 
Já si vždy nanesu trochu mléka do dlaní a jemně ho rozetřu po obličeji, potom ho opláchnu vlažnou vodou a případně pleť dočistím. Mléko šetrně odličuje a zároveň zklidňuje, zanechává pokožku jemnou, hydratovanou a sametově hebkou.  

Pleťové mléko můžete koupit ZDE za 235 Kč.


Pleťové tonikum Severská bříza 
Balení: Tonikum je v plastové lahvičce s růžovou etiketou o objemu 245 ml, lahvička má praktický pumpičkový aplikátor, který jde pootočit na „start“ a „stop“, aby se tonikum nevylilo. Líbí se mi, že je přes plastový obal vidět, takže mám hned přehled kolik jsem už tonika spotřebovala. 
Na tonikum jsem se těšila o něco víc než na mléko a musím říct, že mě mile překvapilo. Jde o zpevňující Bio tonikum s rostlinným alkoholem, hydratačním březovým cukrem a aloe vera. Přírodní extrakty z Aloe vera společně se Severskou břízou intenzivně pečují o pleť, bohatě ji vyživují a chrání je před opětovným poškozením. O Aloe vera je také známo, že krásně pokožku hydratuje a také zklidňuje. Navíc má Aloe Vera skvělé hydratační účinky. Blahodárné účinky gelu z rostliny Aloe vera znaly a využívaly už egyptské královny ve starověku, které si s jeho pomocí udržovaly mladý a krásný vzhled pleti. Aloe vera má schopnost hydratovat pleť do hloubky. Ta je pak pružná, jemná a nemá sklon k tvorbě vrásek. Napomáhá hojení drobných kožních oděrek a poranění, zklidňuje pleť a pomáhá předcházet vzniku zánětů. Březový cukr zase hloubkově čistí póry a likviduje tak tzv. černé tečky. Taky reguluje nadměrnou činnost mazových žláz, zanechává pleť ji matnou a jemnou. Pomáhá urychlovat hojení zanícených pupínků, zabraňovat dalšímu šíření zánětu a zklidňovat začervenání pleti. 
Tonikum používám vždy jako poslední krok, před nanesením denního nebo nočního krému. Používám ho tedy na dočištění a osvěžení pokožky. Stačí jedna nebo dvě pumpičky nanést na vatový tamponek a jemně s ním přejet po obličeji. Tonikum pokožku opravdu pěkně osvěží, zahojí, zklidní a hydratuje. Používám ho opravdu moc ráda. 

Tonikum koupíte ZDE a zaplatíte za něj 235 Kč.

Oba produkty hodnotím pozitivně a určitě stojí za vyzkoušení, cena je trošku vyšší, ale myslím, že na přírodní produkty přiměřená. Jsem moc ráda, že jsem měla možnost vyzkoušet produkty značky, kterou jsem neznala a určitě budu zkoušet dál. Četla jsem, že šampony na vlasy od Urtekram jsou výborné, ale určitě prozkoumám celou jejich nabídku. 

UŽ JSTE ZKOUŠELY NĚJAKÉ PRODUKTY SEVERSKÉ ZNAČKY URTEKRAM?
CO BYSTE RÁDA VYZKOUŠELY? 


10 komentářů:

  1. Já mléko moc v lásce nemám, nějak mi nevyhovují, ale to tonikum vypadá hodně dobře :)
    Giveaway Saloos

    OdpovědětVymazat
  2. zaujalo ma to tonikum :) určite tak silno "nesmrdí" alkoholom, keďže je to prírodná kozmetika :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  3. Jeej nevedela som, ze urtekram ma aj cistiace mlieka a tonika v ponuke. Ja zase poznam a pouzivam len vlasovu ich vlasovu starostlivost :) no asi zaradim do wishlistu

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tuhle značku neznám, ale určitě ji zařadím do produktů, které budu chtít určitě zkusit. Ta cena je náhodou super na to že se jedná o přírodní kosmetiku :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  5. Ja čistiace mlieka nemôžem používať, dosť mi upchávajú póry, avšak naopak, to tonikum ma zaujalo:)

    Giveaway o balík produktov v hodnote 100€

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá skvěle, značku jsem ještě nezkoušela, mléka i tonika používám ráda.

    OdpovědětVymazat
  7. Od Urtekramu jsem měla šampon, mýdlo a kondicionér z kokosové řady a byly všechny super, hlavně díky úžasné vůni kokosu, kterou miluji :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  8. Tuhle značku chci rozhodně zkusit, moc se mi líbí to tonikum :)
    HAUTE BASICS giveaway

    OdpovědětVymazat
  9. Značku neznám ale líbí se mi že je přírodní, tomu vždy dám přednost. Mě by oslovilo čistící mléko neboť toniky nepoužívám. Cena není až tak hrozná nato že je to Dánská kosmetika.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...