pátek 16. června 2017

Sefiros: Minerální bahno z Mrtvého moře

Pojďte dnes se mnou na sebe naplácat bahno :). Ráda bych vám představila minerální bahno z mrtvého moře značky Sefiros. Dostala jsem ho na vyzkoušení z e-shopu Elnino.cz.

Jde o 100% přírodní bahno z Mrtvého moře, které obsahuje 26 minerálů a stopových prvků, které se skvěle hodí k péči o pokožku celého těla včetně obličeje. Vysoká koncentrace výživných látek zlepšuje přirozené funkce pokožky, uvolňuje svalové napětí a celkově zklidňuje organismus. K účinkům minerálního bahna z mrtvého moře patří vyčištění a revitalizace pokožky, zjemnění a zanechání pokožky pružnější. Toto bahno pochází z Izraele, není testováno na zvířatech a je vhodné pro všechny typy pleti. 
Bahno je ve velké a těžké plastové nádobce se šroubovacím víčkem. Obsah nádobky je 800 g, což je fakt nálož, která vydrží na pěkně dlouho. Konzistence je opravdu "bahnitá" a barva je taková šedo-zeleno-hnědá. Prostě bahno. Byla jsem ale překvapovaná, jak příjemně voní. 
Takže si dělám doma takové malé bahenní lázně. Bahýnko si nanáším v tenké vrstvě na tělo (většinou na dekolt a na záda) i na obličej. Stačí vrstvička cca 2mm, tak aby neprosvítala pokožka a nechám působit. Doba působení se liší od typu vaší pleti. Pro suchou pleť je vhodné nechat bahno působit 10 - 15 minut, pro normální až mastnou pleť je vhodných 15- 30 minut. Na těle jej pak můžete nechat působit klidně až hodinu. Během působení masky bahýnko začíná zasychat a tvrdnout. Po ztvrdnutí cítím pocit stažení (no ne moc příjemné). Po uplynutí doby schnutí pak stačí bahno smýt vodou, což jde velmi snadno. Já ho smývám buď rukama nebo namočenou houbičkou. Po použití masky vždy namažu pokožku hydratačním krémem. 

Po použití je pleť krásně vyčištěná, vypnutá a zbavená kožního mazu. Já pokožku nemám nijak zvlášť vysušenou, ale stejně raději namažu krémem. Myslím, že nejvhodnější bude pro mastnou pleť, protože mě teda vyhovuje úžasně.
Pokud budete chtít toto bahýnko vyzkoušet, tak ho můžete koupit za 226 Kč na Elnino.cz.

CO NA NĚJ ŘÍKÁTE?


9 komentářů:

  1. Mám ráda velké balení. Bahno mě docela zaujalo, vůbec ho nepoznám. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Výrobek mě dost zaujal. Já teď používám zelený jíl ale tohle bych si ráda koupila až mi jíl dojde. Dávám si ho do záložek a určitě počítám příští měsíc s menším nákupem. Mořská voda a sůl mi dělá na pleti dobře, proto když jsem někde u moře, hned si namočím obličej do vody protože to krásně vypálí akné a to se pak ani netvoří, takže mám sto chutí si výrobek pořídit.

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá hodně dobře, kdysi jsem měla masku od Makko Butterfly právě s bahnem s mrtvého moře a byla skvělá.

    OdpovědětVymazat
  4. Produkt vypadá hodně lákavě. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...