sobota 27. října 2018

Výborná bábovka bez laktozy

Možná jste už postřehly, že se můj manžel Honza vyhýbá laktóze. Není přímo alergický, ale laktóza mu nedělá dobře, špatně ji tráví. Postupem času jsem tomu začala přizpůsobovala i naše oblíbené domácí recepty a dnes vám jeden takový představím. Půjde o klasickou bábovku, kterou všichni znáte. Recept můžete samozřejmě dělat s mlékem anebo bez mléka. Když peču bábovku, kterou bude jíst i Honza peču bez mléka, to je jasné. Recept je jednoduchý a zvládnete ho v pohodě bez vážení na kuchyňské váze. 
Budete potřebovat: 
2 hrnky polohrubé mouky (kombinuji celozrnnou polohrubou a klasickou polohrubou)
1 hrnek cukru moučka
1 sáček vanilkového cukru (já dávám jen špetku čerstvé vanilky z lusku)
1 sáček prášku do pečiva
9 lžic oleje
2 vejce
1 hrnek vody nebo mléka
+ můžete přidat kokos, ořechy, kakao - podle chuti

To je všechno. Všechny ingredience promícháme a nalijeme do formy na bábovku nebo klidně i na plech. 
Peču na 180 stupňů a dobu vám neřeknu, ale to že je bábovka hotová poznáte (cca 30-45 minut), když do ní píchnete špejlí a těsto se na ni nelepí. Pak je hotovo. Schválně mi napište vaše oblíbené a rychle hotové moučníky, které rády pečete. 

PEČETE RÁDY BÁBOVKU?


16 komentářů:

  1. Tak to vypadá vážně skvěle, k nakousnutí :) Díky za inspiraci, ráda vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  2. Bábovky mám moc ráda a když do ní přidám čokoládu, tak je hned snězená.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá báječně, hned bych si dala :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věříš, že já taky :-D, ale včera jsem dělala štrůdl, tak je štrůdl.

      Vymazat
  4. Jeej asi jí zkusím :3 od té doby co jsem těhotná bohužel nezvládnu cokoliv s laktozou tak taky vymyslím hlavně při pečení všelijaký alternativy :D

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak k těhotenství moc gratuluji a pokud ti laktoza vadí, tak prostě místo mléka dej vodu anebo rostlinné mléko a hotovo, já už vodou zadělávám i kynutá těsta na vdolky a jde to.

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Bábovka je klasika, tu snad mají rádi všichni :).

      Vymazat
  6. To je super, že existují recepty pro lidi, kteří právě buď jsou alergičtí, nebo podobné. A vypadá fakt dobře.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a pokud recept nenajdu, tak si ho vymyslím nebo upravím :).

      Vymazat
  7. Bábovku peču tak maximálně 2x do roka, opravdu málo. Máme totiž doma rádi "mokré" moučníky, hezky s drobenkou a ovocem, takže bábovka jde mimo nás. Ale i přesto si tvůj recept ukládám a třeba když zrovna přijde chvíle a já se rozhodnu upéct jednou za uherák bábovku, tak vyzkouším dle tvého receptu, protože ta tvá se ti moc povedla, tak snad bude i ta má tak hezká :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, jsem ráda, že se ti recept líbí. Já mám taky raději vlhké moučníky, ale Honza zase ty sušší, takže je to tak jedna jedna :D.

      Vymazat
  8. Jee jak já bych si klasickou bábovku dala. Všude samá buchta a koláč 😀

    OdpovědětVymazat
  9. Je výborná, děkuji za recept, také nemůžu nic s laktozou, já přidala bezlaktozove mléko i tvaroh, trošku kokosu, použila jsem spaldovou mouku a nemá chybu��

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...