sobota 3. prosince 2016

Dulcia: Krémový deodorant Verbena-Levandule

Na podzim jsem začala spolupracovat se značkou Dulcia Natural, za což jsem fakt moc ráda, protože jejich produkty patří mezi moje oblíbené. Je to slovenská značka, přírodní a ručně vyráběné kosmetiky. Její zakladatelky pocházejí z "mastičkářských" rodin, kde se bylinkové recepty dědily z generace na generaci. Od této značky mám doma už spoustu oblíbených produktů a tak jsem ze spolupráce měla velkou radost. Kosmetika Dulcia mi vždy sedla a vyhovovala. Na podzim značka inovovala všechny obaly produktů a musím říct, že se mi moc líbí, ale je to fakt změna. Dnes se podíváme trochu podrobněji na Krémový deodorant Verba- Levandule.
Jemný krémový deodorant se postará jak o zápach tak i o vlhkost ve vašem podpaží, protože chemické složení jedlé sody neutralizuje molekuly pachu. Deodorant nasákne všechen přebytečný pot a vy tak budete mít podpaží suché. Ve složení najdete i zinek, který pokožku zklidní, proto se nemusíte bát použít deodorant i po holení nebo depilaci. Éterické oleje jsou vázány na speciálním škrobu a tak dochází k jejich postupnému uvolňování v závislosti na teplotě. Pokud budete dlouhodobě používat jen přírodní deodoranty zvýšíte tak jejich účinnost - pot se postupně ředí na jemnější nepáchnoucí tekutinu. 
100 % PŘÍRODNÍ PRODUKT BEZ KONZERVANTŮ 58,7 % SLOŽEK JE Z BIOPRODUKCE
Samotný deodorant je v bílém plastovém kelímku se šroubovacím víčkem o obsahu 30 g. Je tak akorát do ruky a určitě se vejde do každé kabelky. Plastový kelímek je ještě v papírové krabičce která shora vypadá jako trojúhelník. Krabička i kelímek jsou bílé barvy a mají na sobě fialové popisky a fialové obrázky květů. Balení působí jemně a je atraktivní.
Na stránkách Dulcia Natural jsem se dočetla zajímavé informace o obalu, ten je vyroben z Polypropylenu, který neuvolňuje žádné škodliviny do samotného produktu. Zaujalo mě také že má obal dvojité dno. Je opravdu bytelný, takže se nebojím, že bych ho nějak rozbila. Dost se mi líbí, že všechny obaly jsou recyklovatelné, takže až deodorant dopotřebuji, tak ho můžu s klidem hodit do plastů. Já si ale tak krásný kelímek nejspíš nechám :D.
Po otevření kelímku ucítíte květinovou vůni s nádechem citronu a grapefruitu, doplněnou vůněmi zeleného listí, jasmínu, fialek a pomeranče. Parfemace je jemná, z deodorantu cítím příjemnou nedráždivou vůni levandule. Asi jako byste byly kousek dál od levandulového pole a foukl lehký vítr a zavál k vám tu omamnou vůni. 
Barva krému je lehce béžová a konzistence je taková tužší a krémová. Co vás může překvapit je, že krém obsahuje jakoby malé částečky, mě připomínají jemný píseček. Chvilku mi trvalo než jsem si na jeho konzistenci zvykla, ale dá se to v podpaží mi konzistence nijak nevadí.
Pokud jde o skladování deodorantu, tak uděláte nejlíp, když ho budete udržovat dobře zavřený v pokojové teplotě. Nelekněte se, že když se bude výrazně měnit teplota může se měnit i konzistence, to ale není na škodu. Jakmile se vrátí kelímek do pokojové teploty, opět získá svoji původní konzistenci. V chladnu ztuhne a tam kde máte větší teplo, tak bude mazlavější.
Pokožka v podpaží po jeho použití nijak nelepí, neštípe a není podrážděná. Tento deodorant mi nezanechává skvrny na oblečení. Jen bych chtěla připomenout, že přírodní deodoranty vás neochrání před pocením, ale zabrání nepříjemnému zápachu, který může při pocení vzniknout. Složení zabraňuje množení bakterií, které způsobují zápach, bez toho, aby deodorant zablokoval potní žlázy. Takže potit se budeme dál, protože je to zdravé a tělu prospěšné, jen nebudeme smrdět :D. 
Pokud mě sledujete, tak víte, že s nějakým extra pocením problém nemám a se zápachem taky ne. Nejvíc jsem se vždy potila ve škole před písemkou nebo v zimě v přetopeném autobuse. Naštěstí obě tyto potící příležitosti už jsou za mnou. A jak obstál tento deodorant v mém běžném denním kolotoči? Podle mě na výbornou. Žádný zápach potu, jen lehounký nádech levandule.
Pokud byste měly větší problémy s pocením než já, tak stačí kelímek hodit do kabelky a během dne podpaží přetřít. Jo a když ho aplikuji, tak si jednoduše trošku nanesu na prsty a rozetřu do podpaží. Stačí fakt troška, ať pak nemáte v podpaží nános krému a zbytečně rychle vám neubývá. 
Složení: Sodium Bicarbonate - Amylum maydis - Cocos Nucifera Oil - Theobroma Cacao Seed Butter - Vitis Vinifera Seed Oil - Cera flava - Zinc Oxide - Tocopherol - Citrus Grandis Seed Extract - Lavandula Angustifolia Oil - Verbena Officinalis Leaf Rectified Oil
Koupit si ho můžete rovnou na stránkách Dulcia Natural za 190 Kč. Cena je podle mě přiměřená kvalitě a tomu, že jde opravdu o přírodní produkt od obalu až po obsah, který vašemu tělu nijak neublíží naopak mu prospěje. 

ZAUJAL VÁS TENTO DEODORANT?
JAK SE VÁM LÍBÍ INOVOVANÉ BALENÍ?




7 komentářů:

  1. Má pro mě nezvyklé balení, asi bych s tím chvíli bojovala :D

    eLblog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jsem zvyklá i na takové balení a ani mi to už nevadí :).

      Vymazat
  2. Deodorant mě opravdu zaujal. Ale asi si moc nekožážu představit jak bych s ním zacházela :D určitě ho vyzkouším alespon pro inspiraci, ale nejspíš zůstanu věrná klasickým balením :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  3. Deodorant vypadá rozhodně skvěle, ještě na tento způsob jsem žádný nezkoušela
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. Mám doma Bekra Mineral, a na domácí přetření to stačí , ale když někam jdu radši použiju klasickou Rexonu.

    OdpovědětVymazat
  5. Nové balení se mi moc líbí a možná, že na zimu bych si s tímto výrobkem i postačila. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...