úterý 20. června 2017

Zajíci v krabici - zdravá krabička!

Jsem fakt ostuda. Dlouho vám dlužím článek o Zajíci v krabici. Nebojte se, nepůjde o žádné týrání zvířat. Zajíci v krabici je e-shop, který nabízí zasílání balíčků plných ZDRAVÝCH potravin. Jde tedy o podobnou záležitost jako brandnooze box, s tím rozdílem, že BB obsahuje zdravé potraviny jen zřídka. Domluvila jsem se s e-shopem, že mi pošlou jeden balíček zdarma na vyzkoušení, abych vám ukázala možnou alternativu k brandnooze boxu.

Byla jsem překvapená z hezkého ekologického vzhledu samotné krabice, která je papírová v přírodní barvě. Krabice je moc pěkně pomalovaná, jak můžete vidět na fotkách a určitě si ji nechám a budu si do ní něco schovávat ještě nevím co :). Děti by si mohly obrázek klidně vymalovat.

Tak a už se půjdeme podívat na obsah krabičky, na to se určitě těšíte nejvíc :). Balíček obsahoval samé kvalitní a velmi chutné produkty, které jsem zatím ještě nezkoušela, takže to pro mě byly novinky. V krabičce byl také průvodní dopis, kde byly popisky všech výrobků, které se ukrývaly uvnitř. Sama jsem byla za tento dlouhý (2 A4 z obou stran) dopis ráda, protože většinu produktů jsem viděla poprvé a tak bych si o nich stejně informace vyhledávala na internetu. Součástí krabičky jsou také kartičky s recepty, které jsou takovou inspirací, jaká jídla si můžete z potravin v boxu ukuchtit. 
1) Čaj Lapacho
65 Kč/50g
Firmu Oxalis určitě nemusím představovat, takže se rovnou vrhnu na samotný čaj. Já jsem o tomto čaji slyšela poprvé, ale mamka už čaj zkoušela dřív a říkala, že jí moc chutnal. Takže to byla první věc z krabice, kterou jsem vyzkoušela. Čaj Lapacho se vyrábí z vnitřní kůry stromu se stejným názvem, který roste zejména na území státu Brazílie, Bolívie nebo Peru. Stromy Lapacho jsou staré dokonce až 700 let a účinkům kůry jsou připisovány až zázračné schopnosti. Čaj bývá označován jako čaj Inků. Lapacho pomáhá odstraňovat nečistoty a usazeniny z těla, posiluje imunitní systém a vnitřní orgány - játra a ledviny. Podporuje trávení a povzbuzuje látkovou výměnu. Hubí dokonce některé druhy plísní a bakterií. Zlepšuje prokrvování těla a má kladný vliv na srdce. No o úžasných účincích tohoto čaje se určitě dočtete na internetu, zdaleka jsem nevypsala všechny, ale nechápu, že jsem o něm do teď neslyšela. Chutná skvěle!
2) Tyčinka Bananamana
39 Kč
Tato tyčinka pochází z rukou mladých nadšenců, kteří si říkají Svět plodů a snaží se nabídnout širokou nabídku v oblasti sušeného ovoce a ořechů. Já jsem v balíčku měla tyčinku Bananamana (ten název je super co?). Tyčinka je vyrobená ze 100% přírodních sušených banánů z Ekvádoru. Je skvělou alternativou raw tyčinek, které jsou většinou z datlí (ty já nemám ráda). Tyčinka je vyrobena z 2 celých banánů (no podle velikosti bych to do ní fakt neřekla, ale věřím). 
3) Těstoviny z červené čočky
Moc jsem se těšila až je vyzkouším a srovnám s klasickými těstovinami a víte co? Moc mi chutnaly a určitě si je koupím znovu. Chutnají sice trošku jinak a nepřijdou mi tolik mazlavé a lepivé, ale chuťově fajn. Těstovinky z červené čočky mají vysoký obsah vlákniny. 
4) Energetický nápoj Seraf
35 Kč
Energetické nápoje tedy vůbec nevyhledávám a proto byl tento menším zklamáním, protože bych ho nikdy nečekala ve zdravém boxu, ale i tento energeťák mile překvapil. Až na cukr, který se v nápoji objevil, je složení v pohodě a sem tam si tento energeťák můžete dát. Každopádně je to super alternativa k chemickým energetickýcm nápojům. 
5) Pasta Biryani
109 Kč
Patak's Foods je předním světovým výrobcem autentických a chutných indických potravin. A právě od této značky byla v krabici pasta Biryani. Pasta je směsí čerstvě namletého koření a bylin, které jsou konzervovány v rostlinném oleji, aby si uchovaly svěžest i chuť. Já jsem omáčku zkoušela smíchat s jogurtem a vytvořila jsem tak skvělý dip k masu. Ale můžete ji použít i jako marinádu nebo pro přípravu omáček. 
6) Arašídové sušenky s medem a rozinkami Mňamis
59 Kč
Tyto výborné arašídové sušenky začínajícího českého výrobce Mňamis jsou fakt dobrůtka. Jsou od začátku do konce ručně vyrobené a slečna Lucie (ta je vyrábí) na jednotlivých surovinách určitě nešetří. Produkty Mňamis jsou vyrobené bez přídavku jakékoliv chemie. Sušenky obsahují celozrnnou špaldovou mouku, slazeny jsou českým medem, melasou, sušeným ovocem nebo třtinovým cukrem. Obsahují spoustu lněných, sezamových, slunečnicových nebo chia semínek. Díky všem skvělým surovinám sušenky obsahují spoustu vlákniny a tak vás zvládnout zasytit na dlouho dobu. Myslím, že jsou super, třeba na výlet, na svačinku do školy nebo k odpolednímu mlsání. Mňamis nabízí sušenky jak slané tak i sladké. V pytlíku bylo 150 g menších jakoby hrudek (nejde o placaté sušenky). Sušenky nebyly tvrdé, takže se nemusíte bát, že si na nich vylomíte zoubek. Sladké byly tak akorát, takže uspokojí vaše chuťové pohárky, které prahnou po nějaké sladké dobrůtce, ale nebudete přeslazení ještě na další dva dny. Dokonce v dopise jsem se dozvěděla, že ty, co jsem zkoušela já, tak jsou vhodné jak pro vegany tak pro alergiky, protože med Lucie nahradila datlovým sirupem.
Cena téhle zdravé zaječí krabičky je včetně poštovného 350,-, myslím, že cena je super, protože v boxu objevíte určitě nové věci a ještě k tomu zdravé.

ZNÁTE UŽ ZAJÍCE? 


10 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Jo mě taky teď mají myslím dva měsíce volno, ale na podzim zase boxy budou.

      Vymazat
  2. Znám, znám. Objednávala jsem už před rokem či dvěma :-), jednou i jako dárek. Přijde mi to fajn hlavně díky tomu, že člověk zkusí potraviny, které by si třeba běžně neochutnal a kartičky s receptama jsou příjemný bonus.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s tebou a i jako dárek je to super nápad :).

      Vymazat
  3. Box neznám, ale vypadá skvěle :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Takový box vidím poprvé a celkem vypadá fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Líbí se mi, že obsahuje zdravé potraviny a taky takové, které bych třeba normálně nesehnala.

      Vymazat
  5. Tento box znám, viděla jsem pár otvíracích videí. Docela mě láká ho vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...