pátek 9. června 2017

Dulcia: Balzám na vysušenou pokožku

Dnes bych vám ráda ukázala jeden prima balzámek od značky Dulcia Natural. Jde o balzám, který je určený pro vysušenou pokožku dospělých, ale i dětí. Hned na začátek musím říct, že je krém fajn, ale pro mě má jeden opravdu významný nedostatek, který vám v článku prozradím.
Balzám je v plastové tubě, která má na sobě krásné lidové motivy v oranžové barvě. Tuba je o objemu 175 ml. Základní složkou tohoto balzámku je vzácný a velmi kvalitní rybí tuk (olej z tresčích jater). Rybí tuk je zdrojem nenasycených mastných kyselin, které ovlivňují funkce kůže. Jejich nedostatek může způsobovat poruchy bariérové funkce, suchou, atopickou kůži, lupénku, různé záněty kůže, ale i akné. Balzám dále obsahuje ovesnou mouku, která je zdrojem zinku, železa, draslíku, vápníku a fosforu. Tyto látky pokožku spolehlivě vyživí do hloubky. Působí na pročištění a zbavují pokožku škodlivin a odumřelých buněk. Brutnákový olej je další velmi vzácný olej, který proniká hluboko do vrstev pokožky a pomáhá obnovovat vnitřní vrstvy buněk. Pokožku hydratuje, zbavuje ji suchosti, svědění a zároveň ji léčí a uhlazuje. Má regenerační účinky, je vhodný na popáleniny a záněty pokožky.
Krém má docela hutnou konzistenci a je potřeba na tubu pořádně zatlačit, abyste z ní balzám dostali. Přijde mi docela mastný, ale to je tím, že má pečovat o opravdu suchou a problematickou pokožku. Na to jak je hutný se dobře do pokožky vstřebává. Oceňuji, že krém pokožku hydratuje ještě dlouho po namazání. Pokožka je potom pružnější a zdravější a nevysušuje se tak
Co tomuto balzámu neodpustím a vůbec mi na něm nevyhovuje, tak to je jeho dost výrazná parfemace! Krém bohužel díky jeho parfemaci nejsem schopná používat, protože mi teda fakt nevoní :D. "Voní" mi hodně po rybině, ale pokud jeho výraznou parfemaci překousnete, tak je to určitě skvělý pomocník. Já jsem ho posunula mamce, která přece jen na suchou pokožku trpí víc než já, trápí ji suché lokty. Ta vůně jí není nepříjemná tak jako mě, tak je to asi individuální. 

ZAUJAL VÁS TENTO PRODUKT? 
MÁTE DOMA NĚJAKOU KOSMETIKU, KTERÁ VÁM NEVONÍ, ALE POUŽÍVÁTE JI?


7 komentářů:

  1. Jednou jsem měla konopnou mastičku. Byla taková brčálově zelená a jakou měla vůni se nedalo ani popsat. Vždycky to bylo na zadržování dechu, jinak bych se asi pozvracela. Ale je velmi zázračná! Zmizí po ní i jizvy :) Byla na všechno :)


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No věřím, že tento krém je taky zázračný, ale já tu vůni prostě nezvládnu :-D.

      Vymazat
  2. Od tejto značky som zatiaľ nemala ešte nič, ale vyzerá skvelo :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Mě zase jo, zatím co jsem měla, tak jsem byla spokojená :).

      Vymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...