sobota 11. března 2017

Soaphoria: Francouzský zelený jíl

V dnešním článku bych vám ráda ukázala další produkt značky Soaphoria. Tuto slovenskou značku přírodní kosmetiky mám moc ráda s jejich produkty jsem opravdu vždy spokojená. Tentokrát se podíváme na zoubek Francouzskému zelenému jílu, který jsem dostala na vyzkoušení z e-shopu BlueberryHill.cz.
Francouzský zelený jíl je vhodný pro všechny typy pleti, ale nejvíc ho ocení pleť smíšená a mastná. Jíl totiž reguluje tvorbu mazu a nastavuje tak pleti rovnováhu. Jíl je vhodný i na menší hojící se (ne otevřené) rány, z kterých vytahuje toxiny a nečistoty. Jde o jemně nazelenalý mletý minerál, který se hojně vyskytuje ve Francii, odtud tedy název Francouzský zelený jíl. Jde o čistě přírodní látku, která se dá využít snad na cokoli. 
Maska na obličej a tělo
Do mističky si dám trochu jílu, asi jednu rovnou čajovou lžičku, u masky na tělo samozřejmě víc. Já si většinou dělám tuto masku jen na obličej. Do jílu pomalu kapu buď klasickou vodu nebo trochu květinové vody, ale opravdu raději po kapkách. Pomocí dřevěné špachtličky jíl s vodou spojím, tak aby se vytvořila hladká kašička. Zkoušela jsem také přidat pár kapek arganového oleje, ale potom mě maska na obličeji docela pálila a táhla, takže raději jen vodu nebo tu květinovku. Pokud, ale nechcete aby maska na obličeji vyschla a chcete se tak vyhnout možnému pnutí, tak stačí přes obličej dát potravinářskou folii. Masku nechám schnout tak 15 minut a poté ji smyji vlažnou vodou. Tak jako u všech masek i tady je to stejné, maska by se měla používat maximálně 3x za týden. Já ji používám 1-2x.

Sem tam se mi stane, že mám pleť po smytí jílu trochu začervenalou, ale to není nic nenormálního. Začervenání je způsobeno detoxikací pleti a je přirozené, takže se nemusíte bát žádné alergické reakce. 
Ekzémy a lupenka
Ani s jedním kožním problémem naštěstí nemám zkušenosti, ale jíl se hodí i zde. Opět si vytvoříte kašičku z jílu a z vody a tu nanesete v silné vrstvě na postižená místečka, ta potom překyryjete potravinářskou fólii a necháte 1-2 hodiny působit. Potom vlažnou vodu masku pořádně vymyjete. Takto můžete jíl použít i na pokožku hlavy. 

Koupel
Tak toto využití jílu mám taky moc ráda. Do koupele by se měly přidat asi 4 polévkové lžíce jílu. Já to dělám tak, že si dám většinou jen dvě lžíce a napustím si vody méně, ale pořád tak abych si užívala super relax. Do vany si ještě kapnu nějaký éterický olejíček a je to fakt pohodička. Po umytí je pokožka fakt pěkně hladká a jemná.
Maska na normální, mastné a poškozené vlasy a šampon
Používám maximálně jednou týdně někdy i jednou za dva týdny. Opět vytvořím jílovou kašičku a tu si do vlasů v tenké vrstvě vetřu. Nechám působit hodinu a potom vlasy opravdu pečlivě umyju. Na tom vymývaní si dejte fakt záležet, ať vám nezůstane nazelenalý jíl na pokožce. Pokud kašičku na vlasy nanesete a nemáte čas čekat, tak ji jednoduše použijte místo šamponu. Jíl je také možné použít jako suchý šampon, ale s tím tedy zkušenost nemám a ani se do toho nechci pouštět.

Péče o ústní dutinu
Co mě dost zaujalo a nevděla jsem o tom, že se dá jíl použít i jako zubní pasta nebo jako ústní voda. Výplachy ústní vodou z jílu vám pomůžou s problémy se zuby a dásněmi. Jílovou vodu vytvoříte tak, že smícháte jednu kávovou lžičku jílu s šálkem vody nebo s odvarem z heřmánku, šalvěje nebo máty. Výplachy doporučují dělat 2x denně.
Už jsem měla jíl od značky Saloos a musím říct, že nevidím rozdíl mezi tím od Saloosu a od Soaphorie, je tedy jen na vás který zvolíte. Jíl v balení 100 g koupíte na Blueberry Hill za 157 Kč, což je podle mě super cena a a klidně bych brala i větší balení.

UŽ JSTE ZELENÝ JÍL ZKOUŠELY?
CO NA NĚJ ŘÍKÁTE?


8 komentářů:

  1. Jíl mám nejraději na obličej, krásně vyčistí pleť, především fakt tu smíšenou a mastnou :) Cena super, taky bych brala větší balení v ohledu využitelnosti.

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám bílý jíl od této značky a s ním jsem nadmíru spokojená :)
    Soutěž o pečující produkty

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem ho měla, ale používala jsem ho jen na pleť. Možná bych ho mohla vyzkoušet i do vlasů. Že se dá použít i jako zubní pasta jsem vůbec nevěděla. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  4. This seems very interesting. I love this type of products!

    THE PINK ELEPHANT SHOE // INSTAGRAM //

    OdpovědětVymazat
  5. Používám jíl od Saloos a je to skvělé! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Great and interesting post, Dear!
    I'd be happy friendship blogs ♥
    Julia Shkvo

    OdpovědětVymazat
  7. Také jsem používala zelený jíl od Saloosu. Bohužel jsem si ho s sebou na Erasmus nevzala, takže teď mám smůlu. :D

    OdpovědětVymazat
  8. Ja mam od soaphorie bentonitovy il a okrem pouzitia na tvar ho prave pouzivam ako suchy sampon a som fakt spokojna. Skusala som aj ako sampon, ale naozaj zle sa vymyval a aj ked som sa snazila, nepodarilo sa mi to uplne, takze uz to asi znova skusat nebudem :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...