úterý 29. května 2018

Vilibaldo: Pratelné odličovací tamponky

Krásný den! Jednoho dne jsem brouzdala po internetu a narazila jsem na Pratelné oličovací tamponky a tato myšlenka mě zaujala natolik, že jsem se rozhodla je vyzkoušet. Líbilo se mi hlavně to, že ušetřím za vatové tamponky, které musím dokupovat pořád dokola a taky, že budu používat přírodní a znovu využitelné tamponky, které nenadělají tolik odpadu. Z e-shopu Krásná každý den, jsem si v rámci spolupráce vybrala Pratelné odličovací tamponky značky Vilibaldo, které jsou z biobalvny a z bambusu. V balení je 10 kusů, což mi v pohodě vystačí na dobu mezi praním.
Než mi přišly tamponky, tak jsem značku Vilibaldo neznala, takže bych ji ráda představila trochu i vám. Za značkou Vilibaldo stojí vystudovaná chemička, bývalá projektová manažerka a nyní hlavně srdečná maminka, Kateřina Vtípilová. Jak sama říká, možná právě proto, že studovala chemii a v laborce přišla do kontaktu se vším možným, má averzi na to, jak se stále stejné chemikálie objevují v jídle, kosmetice a hygienických potřebách. Samozřejmě se jí totiž vybaví, jak jsou tyto látky agresivní, dráždivé a někdy i karcinogenní a tak si je jistá, že je v produktech, které kupuje je opravdu nechce.Všechno to začalo plenkami. Protože chtěla dopřát to nejlepší právě svému synkovi, začala je šít. Pak přišly na řadu prsní vložky pro kojící maminky, ze kterých se tak trochu omylem nakonec vyklubaly ekologické a pratelné odličovací tampónky. 
Tamponky jsou velmi jemné na dotek, takže jsou šetrné k pokožce. Jsou dvouvrstvé a jsou vyrobené z přírodních materiálů jako je bambus a biobalvna. Pokud tamponky neztratíte, tak je můžete prát a používat opakovaně, taky je pravda, že doma nezaberou tolik místa. Tamponky vám přijdou v síťce, která je ideální na praní, špinavé tamponky do ní prostě dáte a vypere je samozřejmě, že je neperu v chemických pracích prášcích ale používáme přírodní prací prášky. Tampony peru z běžným prádlem na 60 °C a můžete je klidně i usušit v sušičce na normální program. Aby vám tampony vydržely co nejdéle, nepoužívejte na ně aviváž, ani je nebělte přípravky na bázi chloru, nečistěte je chemicky ani je nežehlete. S těmito tampony dokonce můžete odlakovávat i nehty, ale já je na nehty nepoužívám, přijde mi to škoda. Líbí se mi, že jde o tamponky ze 100% přírodních materiálů, jde o Český výrobek, který je také ručně vyráběný. Materiál: 1. vrstva: 100 % biobavlna; 2. vrstva: 25 % biobavlna, 75 % bambus.
Já už tamponky používám nějaký ten pátek a nemůžu si je vynachválit. Cena za 10 ks je 299,- což mi nepřijde moc, když si spočítám kolik bych utratila za další a další nakupovaná balení vatových tamponků. 

CO NA TYTO TAMPONKY ŘÍKÁTE VY?


13 komentářů:

  1. Špatný nápad to není, ale mě by to asi nestačilo, připadá mi jich hrozně málo za tu cenu. :) Bych je měla hned špinavý.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mě fakt stačí jeden na večerní odličování :). Je dost veliký a ještě oboustranný.

      Vymazat
  2. Vypadá to jako super nápad! :) a podle fotky, kde máš i ruku vypadá, že jsou dost velký :). Budu o nich přemýšlet jestli se to fakt nevyplatí víc :)

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě vyplatí, jsem ráda, že už nemusím chodit kupovat tamponky, sem tam si balení koupím, ale není to nutnost.

      Vymazat
  3. Už jsem o látkových odličovacích tampóncích slyšela a moc se mi ten nápad líbí :) Akorát já bych je nevyužila, maluju se tak jednou do měsíce :) Už mám ale objednané sáčky na ovoce a zeleninu, abych nemusela brát igelitové :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  4. OOO vidím, že tam máš moju obľúbenú mascaru :) Milujem ju. Neskutočné oči mám po nej <3

    Klaudia Duranova / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo byla super, teď se snažím používat přírodní řasenky, ale sem tam sáhnu i po těch z drogerky.

      Vymazat
  5. Já před více jak 2 lety na trhu zaznamenala odličovací žínku, nebo jak jí nazvat. Což mě tenhle nápad hodně zaujal, ale ještě jsem si jí nepořídila. Ale po přečtení tvé recenze se mi mnohem více zamlouvají tyhle odličovací tampony :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den, opravte si prosím tu hrubku hned na začátku druhého odstavce - na než mi přišly tamponky............Kateřina

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý den, jak je to s voděodolnou řasenku? Není problém ji z tamponků vyprat? Děkuji, Věra

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...