pátek 16. března 2018

Phytos: Esenciální olej Borovice a Litsea Cubeba

Krásný den! Zajímáte se o aromaterapii? Aromatické látky z rostlin - silice, vyvolávají vedle vjemu chuti a vůně také důležitou biologickou aktivitu a tato bioaktivita působí na různých orgánových úrovních a vyvolává pak různé žádoucí účinky na organismus, podle druhu silice. Dnes bych vám chtěla představit Esenciální oleje značky Phytos. Tuto značku jsem objevila teprve nedávno, ale její historie sahá až do poloviny devadesátých let minulého století. Jde o českou rodinnou firmu, která nabízí opravdu širokou paletu esenciálních olejů a jejich derivátů. Nabízí také přírodní kosmetiku, jako jsou nejrůznější tělové oleje, šampony, mýdla a další - podívejte se na jejich e-shop. Základní filozofií firmy je snaha o dobrý poměr kvality a ceny a tak by to mělo být vždycky! Mě přišel balíček rovnou s několika produkty na vyzkoušení, tak jsem se rozhodla, že pro vás připravím hned několik článků, kde vám produkty postupně představím. Dnes se tedy podíváme na 100% esenciální oleje Borovice a Litsea Cubeba. 
Jde o velice příjemnou a osvěžující, citronovou vůni. Stačí 3-4 kapky kápnout do vody v aroma lampě a pokoj je krásně provoněný. Uvolňovaná vůně je antidepresivní, podporuje koncentraci a dokonce působí i afrodiziakálně. Velkým plusem také je, že neutralizuje pachy, takže bude vhodná i do kuchyně nebo v bytě u kuřáků, i když nevím zda cigarety vůbec nějaká vůně přebije. 


Info od prodejce: 
Esenciální olej se získává destilací listů, větviček a bobů (černých bobulí) asijského subtropického stromu s krásným českým názvem dvakratec, jehož domovinou jsou Jáva, Borneo a Sumatra, pěstuje se rovněž v Indii a na ostrově Réunion.
Povzbuzující a osvěžující, zelená vůně, která dodá energii. S tímto olejem se vždy na chvilku přenesu do lesa, kde to voní stromy a jehličím. 

Info od prodejce: 
Esenciální olej se získává parovodní destilací z jehlic, kůry, lýka a mladého dřeva borovice. 
Jsem moc ráda, že jsem objevila (pro mě novou) značku Phytos, která nabízí esenciální olejíčky ráda je totiž střídám s Yankee Candle svíčkami. Obě vůně jsem zvolila dobře, protože mě i Honzovi voní příjemně a opravdu jsou relaxační. Někdy si dokonce kápnu tři kapky i do vany a to je teprve relax. Cena jedné lahvičky je 57 Kč, což je podle mě super cena, protože olejíčky vám vydrží klidně i dva roky. 

POUŽÍVÁTE ESENCIÁLNÍ OLEJE DO AROMALAMPY?


4 komentáře:

  1. Také moc ráda používám olejíčky do aromalampy :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Olejíčky jsem kdysi hodně používala, ale teď mám raději vosky. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jak kdy, někdy mám náladu na vosk někdy na olejíček :).

      Vymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...