čtvrtek 15. prosince 2016

Moje oblíbené vánoční filmy

Taky milujete zimní pohodu doma pod dekou? Přes zimu se ze mě stává papučák a hodně se dívám na televizi. V dnešním článku vám ukážu, na co se před Vánocemi a během vánočních svátků dívám nejraději. Už teď dávají spoustu vánočních filmů a pohádek, takže sledovací sezóna začíná.

1. Americké hovadinky
Mám ráda filmy jako je Sám doma. Těmhle druhům filmů říkám americká hovadinka. Je to prostě taková ta klasická americká komedie, kterou nemusíte až zas tak sledovat a znáte ji nazpaměť. Například: Budiž světlo, Přežít Vánoce a Vánoce naruby.
2. Pelíšky a další česká klasika
Stará dobrá česká klasika! Pelíšky mám ráda víc než Pupendo, ale pokud se některý z těchto filmů v TV objeví, tak se prostě musím dívat. Stejně to mám s několika díly černobílých příběhů rodiny Homolkových, s filmy Sněženky a Machři, Postřižiny, Slavnosti sněženek a taky Na samotě u lesa. Všechny tyto filmy mám fakt moc ráda a můžu se na ně dívat donekonečna.
3. Pohádky
Líbí se mi takové ty modernější pohádky jako jsou Tři bratři a vždycky se těším s čím novým se Česká Televize na Vánoce předvede. No a Tři oříšky pro popelku a Mrazík to už je taky u nás doma klasika. Bez toho by nebyly Vánoce ani Silvestr.

4. Trochu romantiky
Do této kategorie můžu jednoznačně zařadit film Láska nebeská. K tomu podle mě není co dodat! A taky film, který je sice smutný, ale já ho mám moc ráda. jde o film Střihoruký Edward

5. Ať žije Santa!
Santa Claus v hlavní roli s Timem Allenem. Příjemná komedie, která má rovnou tři díly a to je teprve ta pravá vánoční atmosféra, ale bacha taková ta americká :D. Každopádně Santa nemůže v mém filmovém seznamu chybět, protože se na něj prostě dívám znovu a znovu každý rok. 
6. Animované pohádky
Tady to bude určitě Polární express - film o malém chlapci, který s přebývajícími roky ztrácí víru ve Vánoce a jejich kouzlo. A řekněme si na rovinu, že ty nejkrásnější Vánoce jsou z pohledu malého dítěte. Když jsem byla malá, vždycky se mi zdál stromeček strašně veliký a dostávala jsem spoustu dárků, které pro mě byly překvapením. S postupem času se to pohádkové kouzlo trochu vytratí, ale u nás doma se pořád snažíme, aby kouzelná atmosféra vydržela a my si tak užili krásné a pohodové vánoční období. A ještě další moje oblíbená animovaná pohádka, kterou všichni určitě znáte a děti po ní šílí - Ledové království.



KTERÉ FILMY MÁTE O VÁNOCÍCH RÁDY VY? 


18 komentářů:

  1. Láska nebeská je pro mě top:) jinak z pohádek určitě Popelka a Mrazík - to je klasika:) A z těch amerických - říkám tomu capiny - tak přesně jak píšeš Vánoce naruby jsou fajn, budiž světlo jsem dokoukala včera :) Ještě přidám Čtvery Vánoce -taky super film :) A k těm animovaným - popravdě Ledové království jsem viděla letos poprvé stejně jako Polární expres. A to království mě teda moc nezaujalo, na to že se líbí tolika lidem :) Na druhou stranu mě bavila Shrekoleda :) Tak hezké Vánoce ! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mám ráda podobné jako ty. :) Tři oříšky pro Popelku a Mrazík to prostě musím vidět každý rok. Ledové království to u nás doma jede každou chvilku, ségra to miluje a na Polární expres jsme taky koukali teď nedávno. Pak klasické české filmy ty mám taky ráda. Na ty americké jsem nikdy nějak nekoukala, tak aspoň jsem od tebe načerpala inspiraci a budu se mít na co dívat. :) Jo a ještě teď nedávno byl v televizi ten Vánoční Kameňák, je to sice kravina, ale pro pobavení to taky bylo fajn.

    OdpovědětVymazat
  3. Máme stejný vánoční výběr :). A už se strašně moc těším, až zalezu pod tu deku a na něco takového se podívám, samozřejmě s talířkem cukroví :D. Jen by mohlo ještě nasněžit, aby ta vánoční pohoda byla kompletní :).
    BeautyOfLife blog

    OdpovědětVymazat
  4. Na Pelíšky jsme minulý rok na Vánoce koukali a doufám, že letos je zase budou dávat!:)
    Sim in the Bubblegum
    VÁNOČNÍ GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  5. Zrovna jsem připravovala podobný článek, v kterém budu taky říkat o mých oblíbených filmech. Máme jich spousty podobných! :) Aaaa, na Pelíšky se moc těším! :D

    OdpovědětVymazat
  6. Jsme na tom stejně, ale nejvíc co mě doopravdy od telky neotrhne tak jsou Vánoční romantiky :-)
    Na mém blogu probíhá giweavay
    http://www.be-yourself.cz/2016/12/giweavay-1.html

    OdpovědětVymazat
  7. Všechno jsem videla :3
    Mám ráda ty "americkr kravinky" a hlavne Grinche :D

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  8. Láska nebeská je klasika prostě :)

    OdpovědětVymazat
  9. Všechno jsem viděla a už se těším až něco z toho půjde v TV :))
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  10. Já miluji Grinche, Sám doma a Sněhovou královnu. Také se Vánoce neobejdou bez Vánočních prázdnin :)
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  11. Z týchto spomenutých ja zbožňujem polárny expres, Budiž svetlo a tiež vánoce naruby. A samozrejme, čo by to boli vianoce bez sám doma. Slovenska a česká filmova klasika má už nejak neberie :)Pozriem, ale. Mňa baví okrem spomenutých Vianočný duch, Bláznive vianoce, Santa Claus 1,2 :) Je toho viac

    OdpovědětVymazat
  12. Pelíšky a Mrazík jsou úžasné klasiky😍 ale mnoho pohádek, které vyráží do oběhu na štědrý den a vánoční svátky na ČT 1 jsou také skvěle😍

    OdpovědětVymazat
  13. Jé, super tipy, některé jsem neznala, tak na ně hned mrknu, už mi dochází inspirace! :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  14. Za mě jednoznačně Grinch a Pelíšky:)

    OdpovědětVymazat
  15. Grinch, Pelíšky, Anděl Páně, Láska nebeská a trochu netypicky Smrtonosná past 1 s Hansem Gruberem. To je pro mě esence Vánoc. :) To si vždycky zalezu do pokoje, vezmu cukroví, udělám kakao, zapnu vánoční osvětlení a dělám si Vánoce přesně podle mého gusta. Deset tun vánoční atmosféry zaručí, že se pak cítím vánočně až do února. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...