Dneska si od kosmetiky trošku odpočineme. Mám pro vás recept na moje velmi oblíbené jídlo. Doufám, že vás název neodradil ve čtení, je mi jasné, že spousta lidí by mušle nevzala do úst, ale já říkám, že pokud je nikdy neochutnáš, tak se do nich nemůžeš zamilovat. Pokud tuto dobrou ochutnáte věřím, že vám zachutná. Avokádo s mušlemi je dobrůtka, kterou mám moc ráda, ale nedáváme si ji každý den, protože ingredience jsou docela drahé. Komu by mořské plody fakt vadily, může tam klidně šoupnout sardinky. Pokud by vás, ale lákalo tuto kombinaci vyzkoušet, tak vám napíšu, jak si avokádo s mušlemi připravujeme my.
Budete potřebovat:
zralé avokádo - občas je to tak, že kupujete zajíce v pytli, vypadá pěkně, ale po rozkrojení je nedozrálé nebo přezrálé, takže opatrně a pečlivě vybírejte, avokádo není zrovna nejlevnější (cca 25-35 Kč) To zralé musí být na omak tak akorát měkké.
uzené mušličky - my kupujeme ty od Franz Josef jsou sice dražší (cca 35 Kč), ale nejlepší! - občas jsou v akci, tak nakoupíme do zásoby
česnek - ten má snad každý doma v zásobě
pečivo - my máme nejraději rustikální bagetky z Tesca, ale může být cokoliv
Avokádo si rozkrojíte nožem na dvě poloviny, potom z něho vyndáte pecku. Na to mám grif, a to, že do pecky zaseknu nůž a pootočím s ním a ona jde hezky vykroutit ven, ale klidně ji můžete vydloubnout prsty. Potom nožem opatrně nařežete v avokádu jakoby mřížku, ale pozor ať neprořežete díry až do slupky. Mušle i s olejem, který je v konzervě si dáte do mističky spolu s rozmačkanými česnekem a necháte chviličku stát, tak aby se chutě propojily. Potom olej s česnekem namažete na mřížku, kterou máte na avokádu a po pecce vám uprostřed avokáda vznikla jakoby jamka, tak do ní si narovnáte mušličky. kdo má rád může si je zakápnout redukovaným balzamikovým octem. Potom už stačí jen opéct pečivo v toustovači, aby bylo krásně teplé a křupavé a je hotovo.
A je hotovo!
SCHVÁLNĚ MI NAPIŠTE JESTLI MÁTE AVOKÁDO NEBO MUŠLE RÁDI?
A JAK JE NEJRADĚJI JÍTE VY?
A JAK JE NEJRADĚJI JÍTE VY?
Tak tyhle mušle jsem jedna poprvé a a naposled ve Francii a nikdy víc :D Opravdu mi to nechutná :D Ale každému chutná něco jiného :) Já jsem všeobecně hodně vybíravá v jídle.
OdpovědětVymazatBLOND SITE
Třeba ti za čas začnou chutnat, s věkem se totiž mění i chutě :) a tyto jsou v takovém dobrém nálevu.
VymazatAni jednou jsem nic takového nejedla, vypadá to zajímavě :)
OdpovědětVymazatMiska blog
Určitě vyzkoušej a pak dej vědět :)
VymazatOd Franz Josef kupujeme olivy :) Ty určitě taky stojí za vyzkoušení ;)
OdpovědětVymazatPiosek
Taky kupujeme olivy, ty většinou dáváme na domácí pizzu :)
Vymazatja robím avokádovu poazanku a to tak : kúpim 2A, cesnak 2stručiky(podla cuti), citrón, maslo v kocke , toto všetko rozmixujem ručným mixérom a pokvapkám citronovou šťavou, natriem na rožtek a pridám k tomu mozzarelku ♥
OdpovědětVymazatTeenMummy
Tak my pomazánku děláme takto: avokádo a česnek :D Honza totiž nejí mléko ani nic z mléka.
VymazatMňaaaam, mušle! Ale já zas nenávidím avokádu, snesu je jen v pomazánce nebo na obličeji:/ Asi si ten recept upravím: koupím mušle -> sežeru mušle :D :D :D
OdpovědětVymazatZrzavá katastrofa
To je teda nápad! Mušle jsou taky moc dobré se špagetama.
VymazatAvokádo mám ráda, dělám si z něj třeba nutellu. Mušle opravdu moc nemusím, ale co se mořských plodů týče třeba krevety ráda mám. :) jinak moc pěkný článek :) www.fitfoodhealthy.blogspot.cz
OdpovědětVymazatNemáš i nějaký recept s takovými konzervovanými chobotničkami? Nedávno jsem si je koupila na zkoušku, tak musím vymyslet, co s nimi :)
OdpovědětVymazatmelisinblog.blogspot.cz
Ty konzervované chobotničky děláme se špagetama a je to dobrota!
Vymazata stačí je jen nějak orestovat na pánvi, nebo jak dlouho by se tak měly připravovat? :)
VymazatVždy udělám trochu cibulku a česnek na plátky a orestuju to s těmi chobotničkami :)
Vymazatděkuju moc za radu :)
Vymazat