Potřebujete:
listové těsto
třtinový cukr
listy rebarbory (pouze ty stonky)
mletou skořici
vejce na potření
Postup:
Nebudu popisovat, jak se dělá štrúdl (předpokládám, že to všichni umíte!), ale spíše přípravu rebarborových stonků.
1) Z listů rebarbory použijte pouze stonky, které oloupejte. Jde to lehce nožem.
2) Rebarborové stonky nakrájejte na kostičky o velikosti cca 1 cm
3) Kostičky dejte do misky spolu s třtinovým cukrem (nechte rebarboru vypotit - pustí šťávu)
4) Šťávu slijte a máte rebarboru připravenou na štrúdl.
POUŽÍVÁTE REBARBORU V KUCHYNI POKUD JO TAK NA CO, NECHÁM SE INSPIROVAT
milujem rebarborové koláče, ale štrúdl som teda ešte nejedla :D
OdpovědětVymazatľúbezná
Určitě vyzkoušej, je to rychlovka a navíc moc dobrá! :)
OdpovědětVymazatBabička dělá podobny. A je výborný..a rebarborova marmeláda je taky super 😊
OdpovědětVymazat