úterý 6. března 2018

Soaphoria: Bavlníkový olej

Překvapivě každý kontakt s vodou naši pokožku vysušuje. Proto bychom jí po každé koupeli neměly zapomínat věnovat náležitou péči a vracet jí ztracenou vláhu. Dnes bych vám ráda ukázala Bavlníkový olej značky Soaphoria, který je získávaný ze semínek bavlníku. Tento olej je lisovaný za studena a pochází z ekologického hospodářství. Dokonce se pyšní známkou Eco cert. Pokožku má hydratovat, zklidňovat a vyživovat. Je používán především ke zpomalení stárnutí zralé nebo vysušené pokožky. Já jsem ho koupila na vyzkoušení pro mamku, na e-shopu Notino.cz
Své využití najdete také v péči o velmi suchou a popraskanou pokožku. Poškozenou pleť obnovuje a přirozeně ji zvláčňuje. Je vhodný jako náhrada denních a nočních krémů. Tak se na něj jdeme mrknout blíže.
Bavlníkový olej je v malé roztomilé skleněné lahvičce o objemu 50 ml(lahvička je stejná jako u květinových vod a u jiných olejů značky Soaphoria). Vůně oleje není nijak výrazná, což podle mě vůbec nevadí. I když je to olej, tak není zase tolik mastný, snadno se roztírá a rychle se do pokožky vstřebá. Vždy je důležité pokožku navlhčit a až potom nanášet olej, ten se potom do pokožky lépe a rychle vstřebá a nezanechá tak mastný film. Naopak pokožka zůstává vláčná a hydratovaná. 
Bavlníkový olej je také vhodný pro péči o vlasy, jako vlasová maska. Měl by vám pomoci od lámavosti vlasů a od suchých konečků. Před umytím vlasů si naneste trochu oleje od kořínků po konečky a také ho vmasírujte do pokožky hlavy. Olej nechte působit půl hodinku a potom vlasy umyjte jak jste zvyklé. Vlasy jsou potom krásně jemné a přirozeně se lesknou. Mamka to zkoušela jen jednou, protože přece jen na vlasy je oleje větší spotřeba než na obličej a proto si ho raději šetří na obličej. Samozřejmě ho můžete používat i na krk, dekolt, ale i na zbytek těla. 
Mamka olej používá už nějaký ten týden a zatím si ho chválí. Zdá se, že po delším používání si olej opravdu poradí s jemnými linkami, které pomalu, ale jistě vyhlazuje. Takže plní vše, co slibuje. Cena tohoto 100% organického Bavlníkového oleje je 167 Kč, což je podle mě pěkná cena za tak luxusní péči. Pokud s ním nebudete plýtvat, tak na obličej ho stačí opravdu troška a mohl by vám tak vydržet pěkně dlouho. 

ZAUJAL VÁS TENTO OLEJÍČEK?


6 komentářů:

  1. Ten bych určitě ráda vyzkoušela. Já mám od této značky ostropestřecový a olej s černým kmínem. Oba jsou určené pro problematickou pleť. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá skvěle, oleje od téhle značky jsem ještě nezkoušela :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej jsou fajn i ty lahvičky jsou super.

      Vymazat
  3. Produkty od téhle značky jsou prostě fajn. :) Akorát moc oleje nevyhledávám, takže to asi nebude typ produktu pro mě.
    jsem Katrin

    OdpovědětVymazat
  4. Fiha tak ten je zaujímavý. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...