neděle 19. února 2017

Pleva: Propolisová zubní pasta

Dnes pro vás mám připravenou recenzi na Propolisovou zubní pastu pro svěží dech, která mi přišla na vyzkoušení od značky Pleva. Na pastu jsem se moc těšila. Byla jsem zvědavá, jak bude chutnat a taky vonět. Jdeme se na ni teda mrknout.

Na začátek bych chtěla značku Pleva moc pochválit za nápad přijít s produktem, jako je pasta s čistě přírodním složením. Pravidelným čištěním zoubků touhle pastou předejdete vzniku zubního kazu i zubního kamene, ošetříte svoje dásně a taky díky složce z máty osvěžíte svůj dech. Pasta také obsahuje přírodní bělidlo, které pomáhá odstraňovat nevzhledné zabarvení zoubků. 
Nejprve jsem byla docela překvapená konzistencí pasty. Je opravdu dost tuhá. Tuba se musí hodně zmáčknout, aby pasta povylezla. Kolikrát s pastou zápasím, abych trošku vymáčkla. Je pro mě tedy jednodušší ji používat večer, kdy mi ji na kartáček nanese Honza. Vždy na kartáček nanesu množství asi o velikosti hrášku. Poprvé se mi stalo, že mi ten "pastový hrášek" z kartáčku normálně spadl, než jsem si dala kartáček do pusy. Musím si na to dávat pozor :-). No ale to je tak vše, co bych této pastě mohla vytknout. Úžasná je její vůně a chuť. Vůně je fakt příjemná a připomíná mi vůni nějaké dětské pasty, kterou mi mamka kupovala když jsem byla malá (asi Perlička). Vůně vyhovuje i Honzovi a i mu připomíná "Perličku".  Nevím k čemu bych chuť přirovnala. Je prostě příjemná, ale ne sladká. Baví mě, jak je pasta opravdu svěží, jako bych právě dožvýkala žvýkačku. Miluji ten pocit. Člověk by si řekl, čím může pasta překvapit, ale tato mě opravdu překvapila a opravdu mile. 
Na stránkách Pleva.cz jsem našla pěkný příběh o tom, jak si lidé čistili zuby dřív: "Málokdo by to čekal, ale ve středověku byla kazivost zubů nižší než v dnešní době. Nejen, že lidé nesladili cukrem jako dnes, ale také jedli potraviny z mouky, která byla lehce abrazivní. Tehdejší mlýnské kameny totiž zanechávaly v mouce drobné tvrdé částice, které lidem při kousání pomáhaly s obrušováním nečistot. Už více než sto let máme mouku krásně čistou, takže zubní kazy mají lepší podmínky pro svůj vznik. Tuto pastu jsme proto udělali jemně abrazivní, aby při čištění pomáhala lépe odstraňovat zubní kámen a co nejvíce ztížila vznik zubního kazu."
Složení:
Aqua, Sorbitol, Hydrated Silica, Glycerin, Dicalcium Phosphate Dihydrate, Aroma Orange, Cellulose Gum, Lauryl Glucoside, Microcristalline Cellulose, Aroma Aloe, Propolis Extract, Xylitol, Titanium Dioxide, L-Menthol, Propanediol, Stevia Rebaudiana Leaf Extract, Aloe, Citric acid, Potassium Sorbate
Pasty je v tubě 75 g a pokud by vás zaujala koupíte ji za 143 Kč. Já ji můžu opravdu vřele doporučit! Slibuje svěží dech a vítr v ústech a také to splňuje!

CO NA PASTU ŘÍKÁTE?
ZAUJALA VÁS? 


4 komentáře:

  1. Super recenze, já jsem teď testovala přírodní pasty ecodenta, a jsem nadšená. A asi na přírodní pasty přesedlám. Takhle také vypadá skvěle.. no asi ji připíšu na seznam.. :-) hm... Kači, Kači... :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...