sobota 2. května 2015

Rebarborový štrúdl

V týdnu jsem pekla štrúdl, ale místo jablek jsem použila rebarboru. Chuť rebarbory je taková kyselkavá a osvěžující. Je to příjemná změna a určitě stojí za vyzkoušení! Takže jak na to.



Potřebujete:

listové těsto
třtinový cukr
listy rebarbory (pouze ty stonky)
mletou skořici
vejce na potření

Postup:
Nebudu popisovat, jak se dělá štrúdl (předpokládám, že to všichni umíte!), ale spíše přípravu rebarborových stonků.

1) Z listů rebarbory použijte pouze stonky, které oloupejte. Jde to lehce nožem.
2) Rebarborové stonky nakrájejte na kostičky o velikosti cca 1 cm
3) Kostičky dejte do misky spolu s třtinovým cukrem (nechte rebarboru vypotit - pustí šťávu)
4) Šťávu slijte a máte rebarboru připravenou na štrúdl.


POUŽÍVÁTE REBARBORU V KUCHYNI POKUD JO TAK NA CO, NECHÁM SE INSPIROVAT


3 komentáře:

  1. milujem rebarborové koláče, ale štrúdl som teda ešte nejedla :D
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě vyzkoušej, je to rychlovka a navíc moc dobrá! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Babička dělá podobny. A je výborný..a rebarborova marmeláda je taky super 😊

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...