středa 11. října 2017

P. Jentschura: Zásadito-minerální koupelová sůl MeineBase

Krásný den. Solit se moc nemá, ale přemýšlely jste někdy nad tím, jak využít sůl pro krásu? Dnes pro vás mám připravenou recenzi na produkt Zásadito-minerální koupelová sůl MeineBase.
Sůl absorbuje nečistoty, čistí póry, a obsah minerálních látek pomáhá obnovit ochrannou bariéru pokožky, tím napomáhá její hydrataci. Hořčík, obsažený v mořské soli také snižuje zadržování vody v těle. Zásadito-minerální koupelová sůl je tělovou péčí s optimální hodnotou pH koupelové vody pH 8,5. Tato sůl je vhodná k sedacím a celotělovým koupelím, ke sprchování a také ke koupelím nohou a rukou. Sůl je osvědčená při celotělových koupelích, koupelích chodidel, osvěžujících solných peelinzích a masážích, 
Myslela jsem, že bude sůl hrubozrnná jako většina solí do koupele, ale po otevření víčka jsem zjistila, že jde spíš o prášek, který mi připomínal například prací prášek, ale nebojte se, jen svou jemností namletí. V tomto prášku jsou rozemleté drahé kameny (achát, karneol, citrín, chrysopras, chalcedon, safír, křišťál a onyx). 

Koupel nádherně zregeneruje pokožku celého těla, krásně ji vyčistí, vypne a měla by dokonce redukovat celulitidu (bohužel to zatím nemůžu potvrdit ani vyvrátit, musela bych sůl určitě používat delší dobu). K celotělové koupeli patří tři odměrky (víčka) prášku (já dávám dvě). Prášek nasypu do teplé vody ve vaně a ten se opravdu rychle rozpustí. Vyhovuje mi, že je celá koupel bez parfemace, protože někdy mám chuť na ničím nerušenou relaxaci, takže můj nosánek nemusí lapat po nejrůznějších vonných esencích, ale může v klidu relaxovat stejně jako zbytek těla. Pokud si chcete koupel užít voňavou stačí když si do vany kápnete pár kapek esenciálního oleje a je to. Sůl vodu zbarví do mléčné barvy. Při koupeli je voda taková trošku mastnější, ale nemusíte se bát, že vylezete z vany a budete jako sardinka v oleji naopak pokožka je pěkně vyživená, hydratovaná.
Sůl se dá tedy použít na celotělové koupele, na koupele chodidel, na zábaly, na solné peelingy, na ústní a nosní výplachy, pro péči o zoubky, na inhalaci a je vhodná i pro děti. Já jsem vyzkoušela:

Koupel celého těla
Napustila jsem si vanu plnou vody a nasypala do ní dvě odměrky soli a relaxovala jsem. 

Zásaditá-minerální koupel chodidel
Vyzkoušela jsem i lázeň pro nožky, kterou si sem tam dělám. Měla by se provádět 2-3x týdně, ale já si na ni vzpomenu tak jednou za týden nebo i za dva týdny, každopádně je to na nožkách poznat. Jsou po koupeli krásně jemné, zregenerované a odpočaté. Nasypu sůl do lavorku a relaxuji tak půl hodinky většinou večer u televize. 
Výplach úst (na nos jsem si zatím netroufla)
Rozpustila jsem cca půl čajové lžičky v půl litru teplé vody a poválela v puse a potom vyplivla. 

Zkoušela jsem očistu zoubků
Toto se mi moc líbilo. Vlhký kartáček jsem posypala solí a vyčistila zuby jako obvykle :). Já jsem to dělala tedy různě během dne. 
Abych to shrnula, tak jsem byla velmi překvapená na co všechno se dá tato jemná sůl použít. Já jsem využila jen pár způsobů aplikace, ale vždy jsem byla spokojená. Tuto sůl si můžete koupit v různých baleních podle gramáže a tak si ji můžete objednat jen na vyzkoušení, to je fajn. Za možnost vyzkoušení, bych chtěla poděkovat portálu Blogerky.cz.

UŽ JSTE SE S TÍMTO PRODUKTEM SETKALY?


4 komentáře:

  1. Sůl mi moc vyhovuje, především na výplach nosu :D S normální solí to bylo o dost "agresivnější", ale s touto je to pohoda :) Jinak ráda ji používám i na koupel chodidel :)
    BLOG EVERYTHIN KATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty výplachy nosu by chtěl vyzkoušet Honza tak děkuji za tip :).

      Vymazat
  2. Já ji používám jen na koupel a je moc fajn :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...