čtvrtek 6. dubna 2017

Saloos: Bílý jíl


Dnes bych vám chtěla představit a zároveň napsat svoje dojmy z nového produktu značky Saloos. Jde o Bílý jíl, který je určen na tělové i pleťové masky. Já jsem si moc oblíbila zelený jíl značky Saloos, u kterého mi přijde, že je balení snad bezedné. Jdeme se ale mrknout, jestli je tento bílý v něčem jiný a co na něj říkám já. 

Bílý jíl je v nižší baculatější plastové lahvičce s klasickým šroubovacím víčkem. V lahvičce je bílý prášek, který mi trochu připomíná omítku :D. V obalu je 70 g prášku, což mi přijde jako množství, které vydrží na pěkně dlouho, ale samozřejmě záleží na co všechno ho budete používat. 

Jde o jediný z jílů, který je hypoalergenní a stejně účinný jako ty ostatní. Důkladně, ale šetrně čistí póry hluboce zanesené nečistotami a mazem. Po použití bude pleť pěkně vyčištěná, vyživená, zářivá, svěží a hebká. Bílý jíl má protizánětlivé a antibakteriální účinky. Při dlouhodobém používání reguluje tvorbu mazu a napomáhá ke zlepšení stavu pokožky, kterou trápí lupénka, ekzémy nebo akné. Pokožku regeneruje, zlepšuje její strukturu a dokonce i předchází dehydrataci pokožky
Bílý jíl je bohatý na minerály, stopové prvky, železo, zinek, křemík, hořčík a vápník. Jde o nejšetrnější a zároveň nejjemnější ze všech jílů. Já jíl používám nejčastěji jako pleťovou masku. Tady, ale nevidím rozdíl mezi tímto a Zeleným jílem.

Připravím si misku a dřevěnou špachtličku (mám doma takové ty, co nám strká paní doktorka do krku, když kontroluje jak je zarudlý). Určitě nepoužívejte nic kovového, jíl by totiž neměl přijít do kontaktu s kovem. Do misky nasypu trochu jílu a do něho nakapu pár kapek vody. Měl by to být poměr 1:1, ale já to nijak neměřím, začnu s troškou a postupně dosypávám nebo dokapávám vodu, tak aby měla maska kašovitou hladkou konzistenci a vzniklo vám bahýnko, které bude pěkně na obličeji držet a nebude stékat, ale zároveň se bude na pleť dobře nanášet. Masku můžete vylepšit kapkou květinové vody nebo přírodního oleje. Zkoušela jsem do ní přidat arganový olej, ale potom mě na obličeji štípala, takže si ji občas vylepším jen květinovou vodou. Nejčastěji ale smíchám jen jíl a vodu a plácnu bahýnko na obličej. 

Masku nanesu na obličej a pokud jí udělám hodně, tak i na ramena, záda a dekolt. Nechám ji působit asi tak 15 minut a potom ji opláchnu vlažnou vodou. Po smytí je pokožka opravdu pěkně vyčištěná, póry jsou staženější, černé tečky jakoby by nebyly a pleť je krásně heboučká!
Další využití tohoto jílu:
Zábaly a koupele - vhodné při zánětech kloubů, šlach, při křečových žilách, revmatizmu, svalových křečích, bolestech zad, lupénce i ekzémech. Zábal si můžete udělat tak, že kašičku z jílu a vody nanesete v silnější vrstvě přímo na problematické místo. Pro použití do koupele stačí, přidat 3-5 lžic a důkladně ve vodě rozmíchat. Aktivně se bude podílet na regeneraci vaší pokožky. Díky svým přirozeně čistícím schopnostem ji zbaví nečistot a všeho co by v ní být nemělo a zároveň posiluje celý organismus. Koupel také pomáhá podpořit látkovou výměnu a pomáhá tím předcházet projevům celulitidy. Pokud nejste zrovna milovnice koupelí, jíl použijte i ve sprše. Využijte ho jako masku na vlasy. Důkladně je vyčistí a zbaví je nečistot. Do vlhkých vlasů naneste masku a nechte cca 15 minut působit, nebo ji použijte místo běžného mycího prostředku. Je vhodná také pokud vás trápí lupy anebo padání vlasů.

Bílý jíl určitě doporučuji, ale osobně moc nevidím rozdíl mezi ním a tím Zeleným jílem (recenze)! Kupte si ho a vyzkoušejte samy. Mé pleti jíly vyhovují, to už vím dávno, takže až mi dojde, tak si ho určitě zase dokoupím. 

UŽ JSTE HO VYZKOUŠELY?


23 komentářů:

  1. Nezkoušela jsem tento ani ten zelený, ale doporučím ho ségře, té by se hodil :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě doporuč, já ho chválím kudy chodím :).

      Vymazat
  2. Já zkoušela pouze marocký od Soaphorie, ale ta barva byla docela šílená, celá vana byla jako po pádu cihly :-) ale tento bílý vypadá dobře :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušej tento :), při smývání vůbec nebarví.

      Vymazat
  3. Neznám ani jeden, ale vypadá to jako supr tip ja masku :)
    Cosmokočka

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tohle me zaujalo. Nejen maska, ale i ta koupel. Mala ma dost citlivou pokozku, takze bych to mohla do vany zkusit i ji. Urcite poridim.;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě já s ním teda šetřím a na koupel ho nepoužívám, ale určitě to bude super :)

      Vymazat
  5. Mě bílý jíl vyhovuje daleko víc, než ten zelený (po zeleném jsem měla červený obličej) Takže za mě opravdu bílý jíl je super! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě sedly oba a neměla jsem červený obličej ani po jednom takže za mě oba super :)

      Vymazat
  6. Já tyto jíly ještě nezkoušela. Kdysi jsem měla jednu masku se zeleným jílem a ta byla fajn. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě sedí všechny jíly :D nechápu jak jsem bez toho mohla celou pubertu přežít.

      Vymazat
  7. Mám ho doma a mám ho velice ráda! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc pěkná recenze, Kačko! :-) Jíl mi podle popisku přijde hodně zajímavý a i bych se po něm mrkla, až mi dojde ten marocký. Akorát dotaz - řekla bys, že vysušuje víc než ten zelený, nebo je to tak stejně?
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, myslím, že tento vysušuje trošku míň než ten zelený, zkus tento :)

      Vymazat
  9. Vypadá skvěle, nevěděla jsem , že je dobrý i na ekzém:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Ja pouzivam bentonitovy il od soaphorie a tiez som velmi spokojna, akurat nikdy neviem dosiahnut taku kasovitu konzistenciu :D vzdy sa mi tak zhrudkuje nejak ci davam menej alebo viac vody, tak uz neviem aky pomer mam skusit. Tento vyzera tiez fajn, v buducnosti ho zrejme skusim :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jsem to vychytala a mám vždy jemnou kašičku, kterou plácám na obličej.

      Vymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...