úterý 6. prosince 2016

Caltha: Přírodní kosmetika ze srdce Moravy

Jsem moc ráda, že jsem se díky blogování dostala ke kosmetice, která pochází z Olomouce. Ani jsem netušila, že v Olomouci někdo tvoří takové krásné produkty a jsem moc ráda, že už to vím. Nedávno jsem navázala spolupráci se značkou Caltha.

Během domlouvání spolupráce mě paní Michaela, která za značkou stojí, poprosila, abych na blogu zmínila jaká je správná výslovnost názvu značky, takže si to zapište za uši, že se čte s "k" - [kalta]. Název značka nese jako upomínku na Míšinu maminku, která ji vždy upozorňovala na skrytou krásu této květiny. Caltha je totiž latinsky blatouch. A co mi na vyzkoušení přišlo?

Tekutý šampon Kopřiva
Tento tekutý kopřivový šampon, který obsahuje jíl je určen pro mastné vlasy a je vytvořen zcela na přírodní bázi.

Obsahuje pouze přírodní ingredience (tenzidy z kokosu). Základní složkou šamponu je silný výluh z kopřivy, který blahodárně působí právě na rychle se mastící vlasy. Jíl zbavuje pokožku toxinů a dodává ji cenné minerály.

Přítomný panthenol a pšeničný protein vlasy hydratuje a posiluje jejich pevnost a pružnost, působí proti jejich vypadávání. Šampon je vhodný i na poškozené, namáhané a barvené vlasy a na roztřepené konečky.
Na jaře, když se začnou objevovat malé kopřivy (ne ty v příkopech u silnic) si je vždycky trháme a děláme z nich polévku nebo špenát. Kopřivy v kuchyni připravujeme tak, že je napřed spaříme a dál s nimi pracujeme. Ten výluh, co zůstane po spaření kopřiv používám buď do koupele a nebo si s ním umyji vlasy a musím říct, že je to super, určitě to vyzkoušejte.

Kopřivový výluh dvakrát nevoní a tak oceňuji, že tento šampon voní pěkně po mátě, obsahuje také éterický levandulový olej, ale ten z něj necítím, levanduli přebíjí máta. Po umytí jsou vlasy pěkně jemné, lesklé a dobře se rozčesávají. Šampon je v plastovém obalu o obsahu 250 ml a zaplatíte za něj 185 Kč. 

Mýdla 
Všechna Caltha mýdla neobsahují palmový tuk! Jsou zabalena v papírových krabičkách a váží cca 100 g. Hydratační účinky mýdel jsou zabezpečovány díky přirozené součásti mýdla glycerínu a díky přidávanému včelímu vosku. Ten působí proti akné a jeho drobné tukové částečky účinně poutají vodu a působí jako ochranný mikrofilm. Za jedno mýdlo zaplatíte 85 Kč.
Bahno z mrtvého moře 
Mýdlo má příjemnou zemitou vůni. Obsahuje rozmarýn a hlavně blahodárné bahno z mrtvého moře, které se chová jako peeling. Mýdlo je vhodné pro všechny typy pleti, ale nejvíce ho oceníte pokud máte problematickou pleť. 
Bahno z mrtvého moře obohacuje mýdlo o obrovské množství minerálů. Pomáhá z kůže odstraňovat odumřelé buňky a pročistit zanesené póry. Příznivě působí na povzbuzení metabolismu a krevního oběhu. V kombinaci s rozmarýnem se jedná o mýdlo s čisticími a hojivými účinky. Rozmarýn působí v čistícím procesu do hloubky a pokožku prokrvuje a dále tonizuje. Mýdlo Vám dokonce pomůže i když vás bude bolet hlava nebo budete mít namožené svaly. Dokonce i podporuje paměť, takže před zkouškami používat jen tohle. 
Mýdlo neobsahuje žádné konzervanty ani jiné škodlivé látky. Obsahuje kokosový olej, který chrání organismus před nepříznivými vlivy počasí a udržuje pokožku pevnou a hladkou, olivový olej k tomu dodává vláčnost a hebkost. Já toto mýdlo používám hlavně na čištění pleti a musím říct, že mi pokožku nevysušuje a fakt pěkně vyčistí.

Skořice/med
Za chvilku jsou tady Vánoce a právě k nim, alespoň pro mě neodmyslitelně patří vůně skořice. A když si přičichnu k tomuto mýdlu, tak cítím vůni punče nebo svařeného vína. Je to jakoby jste si vzaly celou skořici a pořádně si k ní přičichly. 
Domácí med, který je v mýdle, pokožku dokonale hydratuje a pečuje o ni. Součástí mýdla je kakaové máslo, které má dobrý vliv na suchou pokožku, kterou zvláčňuje, hydratuje, navíc chrání před volnými radikály a zpomaluje stárnutí buněk. Má výborné regenerační vlastnosti. Skořice má sílu prohřát organismus, uvolnit celkové napětí a docílit uvolněné, pozitivně laděné atmosféry. 
Mýdlo obsahuje pouze rostlinné oleje z kvalitních zdrojů, které mají příznivé účinky na pokožku. Kokosový olej chrání organismus před nepříznivými vlivy počasí a udržuje pokožku pevnou a hladkou, olivový olej k tomu dodává vláčnost a hebkost. Skořicové mýdlo používám hlavně na tělo a musím říct, že mě fakt baví. Pěkně se s ním pracuje, nijak nevyklouzává z ruky a náádherně voní, je to fakt pohlazení po duši a skvělý relax.

Kozí mléko
Mýdlo z kozího mléka je vhodné i pro jemnou dětskou pokožku. Mýdlo v kombinaci rostlinných olejů s kozím mlékem ji jemně vyživuje a zároveň ji díky absenci jakýchkoliv přísad nedráždí. Já jsem ho tedy přenechala sestřenici, která má teď malou holčičku. Takže jen několik informací.
Kozí mléko obsahuje komplexní soubor látek, které kůži prokrvují a hydratují. Mléko je zároveň schopné díky vitaminům (A, B, E), minerálům (vápník, hořčík, draslík a fosfor), AHA kyselinám a koenzymu Q10 pokožku vyživovat a chránit před působením volných radikálů. Kůže je přirozeně vláčná a nedochází tak k jejímu vysušování. Výsledkem je pružná pokožka odolávající stárnutí. Kozí mléko je zvláště ceněno v oblasti léčby kožních nemocí, jako je lupénka, atopický ekzém a další alergické formy poškození pokožky.
Mýdlo je vyráběné ručně a je tvořeno z přírodních zdrojů, neobsahuje žádné konzervanty ani jiné škodlivé látky. Mýdlo obsahuje kokosový olej, který chrání organismus před nepříznivými vlivy počasí a udržuje pokožku pevnou a hladkou, olivový olej k tomu dodává vláčnost a hebkost.

Výživný krém se šípkovým olejem 
Krém je v černém plastovém kelímku o obsahu 80 ml a má šroubovací víčko, na kterém je stylová etiketa. Tento krém je primárně vyroben pro těhotné ženy a jejich bříško. Kůže na břiše se totiž neustále napíná. Krém obsahuje ingredience, které propůjčují kůži větší elasticitu, vláčnost, odolnost, zpevňující účinky a bojují proti jizvení. Krém kůži významně hydratuje, a to díky kvalitním olejům lisovaným za studena - šípkový olej, jojobový olej a olej z pšeničných klíčků a díky panthenolu. Oleje obsahují omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, které pleť vyživují a navíc působí protizánětlivě a regeneračně. Vysoký podíl vitamínu E propůjčuje krému antioxidační účinky, krém tedy bojuje proti předčasnému stárnutí kůže.
Šípkový olej je tedy synonymem pro prevenci jizviček a strií, protože obsahuje vysoké procento vitaminu A, obnovuje produkci kolagenu a podporuje přirozenou elasticitu kůže. Olej zabraňuje ukládání toxinů v pokožce, je vhodný pro suchou, zralou, citlivou, podrážděnou, šupinatou, popraskanou a problematickou pokožku. Šípkový olej zvyšuje odolnost kůže proti infekčním onemocněním a zklidňuje její podráždění. Napomáhá pokožce zvyšovat její pružnost a pevnost.
Olej z pšeničných klíčků je bohatý na živiny a vitamíny A, D a E. Obsahuje velký podíl čistě přírodního koenzymu Q 10. Působí jako silný antioxidant, který ochraňuje naše buňky před volnými radikály a chrání imunitní systém. Je účinným regeneračním prostředkem pro suchou a hlavně zralou pleť. Je bohatý na proteiny a lecitin. Obsahuje také jojobový olej, který je ve skutečnosti kapalný vosk obsahující cenné mastné nenasycené kyseliny a vysoké procento vitamínu E. Hydratuje, vyživuje, zvyšuje elasticitu, hojí a regeneruje. Vyhlazuje vrásky a tlumí projevy stárnutí pokožky. Olej je velmi dobře snášen všemi druhy pokožky, dobře se roztírá, vstřebává a reguluje vlhkost pokožky. Pravidelným užíváním se všechny typy pleti stávají opět odolnými vůči vnějším vlivům. Zabraňuje tvorbě vrásek a ochraňuje pleť před slunečním zářením.
Další složkou je panthenol neboli vitamin B5 podporuje regeneraci namáhané a podrážděné pokožky. Používá se zejména pro ošetření suché kůže se sklonem k praskání. Panthenol má vynikající schopnost vázat v pokožce vlhkost. Tento krém neobsahuje žádné esenciální oleje, jen lehce voní po šípku. Konzistence krému je řidší a barva je zářivě oranžovo-žlutá. Krém je potřeba opravdu dobře rozetřít. Já ho používám vždy na noc, protože trošku pokožku zabarví do žluta. Ale ráno není po zabarvení ani stopa, krém se od pokožky pěkně vstřebá. Jinak oblečení mi nijak nezabarvuje. Mažu si s ním ramena, na kterých mám jizvičky po rozškrábaných pupíncích a musím říct, že mi přijde, že se jizvičky ztrácejí. Za krém zaplatíte 210 Kč.

Antiperspirant Citrus
U kuličkových antiperspirantů mám většinou strach, že se kulička bude špatně otáčet a že nebudou fungovat, ale to není případ tohoto produktu. Antiperspirant je v bílém plastovém obalu o obsahu 50 g a obsahuje pouze ingredience, které jsou v seznamu společnosti Ecocert, společnosti rektifikující BIO a přírodní kosmetiku. Neucpává póry a nezamezuje přirozenému fungování těla. Dokáže však pohlcovat nepříjemný pach a omezovat pocení. Kůže tak krásně dýchá a může odvádět škodlivé látky z těla pryč. Neobsahuje hliník.
Tento antiperspirant je novinka, kterou půl roku testovali sportovci v zátěžových situacích. A byli s ním moc spokojení a spokojená jsem i já. Líbí se mi ta citrusová osvěžující vůně, která zabrání nevábnému zápachu. Antiperspiranty můžete koupit ještě v těchto variantách: Fresh a Sweet. Já bych chtěla vyzkoušet ještě tu Sweet variantu. Deodorant stojí 150 Kč.
Napřed jsem nevěděla, co od produktů čekat, protože jsem značku vůbec neznala, ale po vyzkoušení musím říct, že je to další skvělá značka přírodní kosmetiky na českém trhu a je škoda, že ji ještě moc lidí nezná. Doufám, že jsem vás trošku nalákala a vy si nějaký produkt koupíte, aby jste taky vyzkoušely, že produkty Caltha jsou fakt super voňavé a splňují to co slibují. 

UŽ JSTE O TÉTO ZNAČCE SLYŠELY?
ZAUJALY VÁS PRODUKTY?


8 komentářů:

  1. Vůbec tuhle značku neznám, ale mýdla vypadají fajn :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. O značke som zatiaľ nepočula, ale vyzerá fajn.

    www.flungoutofspace.com

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé, tak to je skvělé, že v Česku máme další kosmetickou značku. Produkty vypadají naprosto skvěle! určitě si nějaký koupím BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  4. Tak značku vůbec neznám, ale hodně mě zaujala. Hlavně tedy krém a šampon, který působí proti vypadávání, to by se hodilo.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  5. o značke počujem prvýkrát,ale vyzerá zaujímavo :) aj produkty :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  6. Produkty majú krásne balenia! Zaujal ma najmä šampón, ale aj antiperspirant vyzerá sľubne :)

    OdpovědětVymazat
  7. O značce jsem ještě neslyšela , ale vypadá super :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Caltha je naprosto uzasna a ja jsem rada, ze jsem na ni narazila. Momentalne zkousim antiperspirant fresh-naprosta spokojenost. Sampony jsou bezkonkurencni, od jinych prirodnich znacek mi nesedly tolik jako od Calthy a mydla jsou taktez paradni a vlastne se po sprse ani nemusim nicim mazat, coz jindy uplne neslo vynechat ����✌

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...