pátek 3. února 2017

Kneipp: Barevné soli do koupele

Taky se rády naložíte na dvacet minutek do horké vany? Já to prostě miluju! Jednou nebo dvakrát za týden si dopřeji pěkný relax a vyměním rychlou sprchu za plnou vanu teplé vody. Před Vánoci ke mě dorazil balíček od zastoupení značky Kneipp, která si všimla, že se u mě na blogu ještě nic od nich neobjevilo a rozhodli se, že bych měla určitě něco vyzkoušet. Německá značka Kneipp nese jméno svého zakladatele, kněze Sebastiana Kneippa (1821 - 1897), který se po celý svůj život aktivně zajímal o vodoléčbu a další metody přírodní medicíny.
Já se přiznám, že jsem značku zatím neznala a v drogeriích jsem ji i nějak obcházela, ale předpokládám, že vy ji budete znát třeba právě z drogerie DM. Na této fotce můžete vidět, jak vypadalo celé balení se čtyřmi solemi. 
Jednotlivé sáčky jsou od sebe barevně odlišené, jen mě trochu mrzí, že jsem na nich nenašla česky psané štítky. Jeden sáček obsahuje sůl o hmostnost 60 g, což dokonale stačí na jednu příjemnou relaxační koupel po náročném dni. 

Aktivní látky:
Termální sůl - je těžená tradiční metodou odpařování v hlubinných dolech v Německu
Přírodní výtažky - zjemňují a hydratují pokožku, dodávají jí výživu, dokonale zklidňují a zajišťují pokožce pružnost, posilují přirozenou obranyschopnost pokožky.

Honzu soli zaujaly také, takže jsem se s ním rozdělila, aby mohl relaxovat taky. Soli působí zklidňujícím a regeneračním účinkem. Jsou vhodné i pro citlivou pokožku, která trpí ekzémy. Ve složení nenajdete žádné parabeny, konzervanty ani nic, co způsobuje alergie.

V každém sáčku byla sůl jiné barvy a podle toho se i zabarví voda ve vaně. Naštěstí vana barevná nezůstala. Bylo zvláštní lehat si do vany plné rudé vody, bála jsem se, že budu z vany vylézat červená. Ale naštěstí to tak nebylo. Když jsem fotila barvu soli, tak jsem potom měla dlaň trochu červenou a nešlo to umýt, musela jsem přitlačit.
V balení najdete tyto soli:
Citron a slunečnice
Složení: sodium chloride, limonene, citrus limon peel oil, helianthus annuus (sunflower) seed oil, citrus aurantium dulcis (orange) peel oil, citrus grandis (grapefruit) peel oil, cananga odorata flower oil, litsea cubeba fruit oil, citral, linalool, parfum, polysorbate 20, tocopherol, ci 47005, ci 19140.
Červený mák a konopí
Složení: sodium chloride, papaver orientale (poppy) seed oil, cannabis sativa seed oil, citrus nobilis (mandarin orange) peel oil, citrus aurantium bergamia (bergamot) fruit oil, olibanum, limonene, geraniol, parfum, polysorbate 20, ci 16255, ci 42090.
Meduňka
Složení: sodium chloride, sodium methyl oleoyl taurate, sodium carbonate, cymbopogon nardus (citronella) oil, melissa officinalis leaf extract, geraniol, citronellol, limonene, citral, linalool, eugenol, polysorbate 20, caprylic/capric triglyceride, ci 73015.
Granátové jablko a laskavec
Složení: sodium chloride, punica granatum fruit extract, amaranthus caudatus seed extract, citrus aurantium dulcis (orange) peel oil, citrus limon peel oil, benzyl benzoate, limonene, linalool, benzyl alcohol, citronellol, parfum, polysorbate 20, glycerin, aqua, tocopherol, ci 16255.
Toto hezké dárkové balení vás vyjde na nějakých 150 Kč, což za pocit, že máte doma vlastní lázně, určitě stojí. Jsem moc ráda, že jsem mohla tyto soli vyzkoušet a určitě se po nich podívám, abych vyzkoušela i další.

ZNÁTE ZNAČKU KNEIPP?
SYPETE SI RÁDY SŮL DO KOUPELE?


6 komentářů:

  1. Já jsem měla tu meduňku a dobrý. Kneipp má pěkné věci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj jsem moc ráda, že jsem měla možnost objevit tuto kosmetiku a nechápu, že jsem ji neznala už dřív :).

      Vymazat
  2. O této značce pořád něco čtu, mě spíše lákají ty olejíčky do vany než sůl :))

    OdpovědětVymazat
  3. Veľmi sa mi páči, že je každá soľ iná a aj inak sfarbená. Teraz na Valentín by sa hodila najmä červená a granátové jablko mám aj veľmi rada

    Zapoj sa do mojej valentínskej súťaže o krásnu vôňu

    OdpovědětVymazat
  4. Soli neznám, ale zaujala mě meduňka a granátové jablko. Já tím, že mám červené vlasy jsem na červenou vanu zvyklá :D

    Díky za tip :)
    INKA – lifestyle, focení, líčení, krása, DIY a novinky

    Ráda bych tebe a tvé čtenářky pozvala na svou první letošní soutěž na téma „Jaro přichází“

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...