pátek 15. dubna 2016

Jarní tag

Už dlouho jsem pro vás neměla žádný tag a myslím, že na něj právě přišla ta správná chvíle. Dnes půjde o tag s jarní tématikou, tak doufám, že se vám bude líbit.


Kdy pro tebe začíná jaro?
První jarní (astronomický) den pro mě zas tolik neznamená, to je jen číslo. V mé hlavě začíná jaro, když roztaje sníh, oteplí se a to nejdůležitější - začne častěji svítit sluníčko!  Velkou roli hraje právě to slunečné počasí, protože slunce miluji. Proto jsou mými nejoblíbenějšími ročními obdobími jaro a léto.

Zdroj
Tvoje nejoblíbenější jarní květina?
Mám ráda všechny jarní kvítky, ale nejraději mám asi narcisky. Líbí se mi kombinace žluté a zelené, možná je to tím, že mi květ připomíná zářící slunce. Narcisky mi vždy vydrží dlouho ve váze a ta jejich vůně je naprosto božská!

Zdroj
Děláš jarní úklid?
No, kdybych napsala, že jo, tak budu lhát. Já jsem totiž velká bordelářka :D, úklid je pro mě ten největší trest (teda hned po psaní diplomky a učení se na státnice a zkoušky!). Je zajímavé, že mě se zdá, že pořád uklízím, ale nikdo si toho ani nevšimne. Ale jarní úklid šatníku, ten mě nemine! Vždy po zimě vytáhnu všechno oblečení a boty a všechno třídím. Zimní schovám a letní dám do skříně. Co jsem na sobě neměla delší dobu, tak prodám nebo pošlu dál. Občas mě ale chytne uklízecí amok a rozhodnu se vše uklidit, vše vytáhnu ze skříní a šuplíků, s tím, že to proberu, ale nějak se nikdy nedostanu ke konci a většinou nechám úklid někde uprostřed. Jo a teď si vybavuji, že největší uklízecí pomatení smyslů mám, když se mám učit na zkoušky nebo na státnice, to bych uklízela celé dny, jen abych učení oddálila.

Nějaký oblíbený kousek z tvého šatníku, který je na jarní období?
Protože je v posledních dnech docela zima a škaredě, tak mám zatím ve skříni ještě zimní oblečení, takže si momentálně žádný oblíbený jarní kousek nevybavuji. Ale ráda nosím různé šátky, do kterých se můžu zachumlat, když je mi zrovna zima.

Oblíbená barva rtěnky, která se ti k jaru hodí?
Podle mě je na jaro ideální světlejší růžová nebo třeba jen lesk, který rty trošku zvýrazní. Volila bych přirozenější odstín, nějakou světle růžovou, která na rtech bude vypadat přirozeně. 

Oblíbená barva laku na nehty, která se ti hodí k jaru?

Moje jarní lakování je nejčastěji v růžových, fialových nebo světle modrých barvičkách.

Máš nějakou svíčku s jarní vůní? 
Zatím mám doma zimní zásobičku svíček, ale s klasicky jarní vůní, bych asi žádnou nenašla. Máme doma levandulové a vanilkové svíčky, protože tyto dvě vůně mám moc ráda.

Máš na jaro nějaké plány?
Můj jarní plán = nezbláznit se ze státnic! Jsem totiž v 5. ročníku, takže píšu diplomku a měla bych se začít připravovat na státnice, ale když mě se taaak nechce :D. Takže dokončit školu je můj největší jarní úkol. 
Zdroj
Zdroj
Jakou věc máš na jaru nejradši?
Jaro mám ráda, protože se probouzí příroda, začínají být na stromech pupeny, můžu vyběhnout na zahradu, bez toho abych umrzla a co je nejlepší, sluníčko na nás svítí čím dál víc, a to je hned svět krásnější! Jarem pro mě startuje zahradnická sezóna, už se těším na bylinky ze zahrady, na první hlávkový salát, rajčata, jahody a ovoce ze stromů. Krásné teplé jarní dny bych nejraději trávila celé venku, někde v přírodě nebo na zahradě. Na podzim a v zimě často propadám depkám, nic se mi nechce a všechno je špatně, ale s jarem přichází nová chuť do života.  Taky je u nás na jaře hodně kulturních akcí, takže už trávíme i večery venku s přáteli (některé vidíme po celé zimě poprvé, protože se přez zimu nechce nikomu moc vylézat z nory). 



TAK CO LÍBIL SE VÁM TAG? 
NAPIŠTE MI PROČ MÁTE/NEMÁTE RÁDI JARO.


13 komentářů:

  1. Pěkný tag:) já mám jaro moc ráda, po té vší zimě konečně vysvitne sluníčko, a můžu schovat zimní kabát a vytáhnout nějakou lehkou jarní bundu :) + navíc všechno krásně kvete:)
    Veronicas.life8

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, taky už jsem z těch deseti vrstev oblečení, které na sobě mám v zimě unavená a těším se až vše odhodím a půjdu ven jen v mikině.

      Vymazat
  2. Veľmi pekný tag ♥ tiež som ho pred nejakým časom robila, jar skutočne zbožňujem :D

    OdpovědětVymazat
  3. Velmy pekny clanek! No ja a jidlo jsme nerozlucna dvojka :D
    Andreablog

    OdpovědětVymazat
  4. Super článok (:

    http://www.danielainthelibrary.com/2016/04/currently-reading.html

    OdpovědětVymazat
  5. Taky mě neminul jarní úklid skříně. Chytlo mě to až tak, že jsem vyházela opravdu všechno a zase to pak naskládala zpět protřízené.
    Svíčky s jarními vůněmi moc nemám, miluju pomeranč+čokoláda, pak různé vanilkové. Ale pár citronových a brusinkových či jahodových bych našla!
    Laky na nehty mám na jaro ráda všeobecně pastelové. Jen ještě bojuju s aplikací, protože pak tam jsou vidět tahy štětcem, ale časem to bude lepší! ☺

    Blogerka Klárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No dospěla jsem k závěru, že si musím pořídit nějakou svíčku nebo vosk s vůní jahod nebo malin! Mám sprchové gely s těmito parfemacemi a je to pecka!

      Vymazat
  6. Veľmi pekný tag :)
    Vii, http://with-love-vii.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkný článek, má nejoblíbenější rostlina je tulipán, ale trochu mi vadí že jich je už fakt vsude hodně. Není snad fotka bez tulipánu, at fotka kosmetiky nebo obyc hrnícku. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě nevadí, že jsou jarní kytky všude, fakt je to pro mě po té zimě krásná změna a ráda se dívám na fotky, kde je zachycen i jen malý kousek přírody.

      Vymazat
  8. Tenhle tag jsem dělala taky! :) Myslím si, že v tvém podání je velmi povedený! :)
    Catherine Ribbon

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...