neděle 31. března 2019

Renovality: Tea Tree

Přeju vám krásný den a v dnešním článku se podíváme na Tea Tree olejíček značky Renovality, který jsem si objednala na e-shopu Notino.cz. Pokud byste to nevěděly, tak Tea Tree olej se získává z lístků čajovníku australského. Je to malý univerzální čistě přírodní pomocník, který by podle mě neměl chybět v žádné domácí lékárničce.

Tea tree olej značky Renovality je vhodný na akné, desinfikuje a vysušuje. Je výborný při aromaterapii. Využijete ho také na menší popáleniny, bodnutí hmyzem anebo i na vaginální infekce. Při nakápání deseti kapek do koupele uleví vašim svalům a kloubům. První pomoc poskytne i při oparech, aftech a koutcích, anebo při bolení v krku (kloktání roztoku vody a 3-5 kapek do sklenice). Má antiseptický a protiplísňový účinek . Většinou se používá ředěný, protože na 100% olej se občas u citlivých jedinců vyskytují nežádoucí kožní reakce. Je dobré před prvním použitím nanést jednu kapku na zápěstí a sledovat, jak se bude pokožka chovat. Pokud místo do 48 hodin nezčervená, je to OK, nejste alergičtí.   

Tea tree olej je světle zlatý až čirý a má hodně výraznou kafrovou vůni, která může být někomu nepříjemná. Ale není to parfém, je to lék. Olejíček od Renovality je v malé praktické lahvičce o objemu 20 ml. Ideální velikost do lékárničky, na cesty nebo do kabelky. Můžete ho mít pořád při ruce. Pokud potřebujete roztok, kápnete jen pár kapek do vody. Lahvička má šroubovací víčko a kapací uzávěr, takže se nemusíte bát, že by vám olej vytekl do kabelky.

Já osobně nejvíc olejíček používám do difuzéru, kapu si ho do vany a taky ho používám sem tam rovnou na pleť, když se objeví nějaký ten pupínek. Používám ho i na puchýře a drobné kuchyňské popáleninky.
Mě tento olej doporučila mamka, která ho používá už delší dobu, dobré zkušenosti s ním má na ošetření drobných ranek a štípanců od hmyzu. Je to její přírodní první pomoc na kde co. Divila se, že ho doma ještě nemám, tak jsem si ho hned pořídila taky. Tea tree olej Renovality si můžete objednat na Notino.cz za 85,-, což je super cena, protože vám olejíček vydrží fakt dlouho i když jde o malé balení.

CO NA OLEJÍČEK ŘÍKÁTE? 
MÁTE S NÍM NĚJAKOU ZKUŠENOST? 




5 komentářů:

  1. Já tento olejíček používám hrozně ráda na pupínky. Jen mám doma jinou značku a taky je fajn. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakou máš doma značku? Mamka dřív kupovala z Oriflamu.

      Vymazat
  2. Od renovality jsem oleje nezkoušela. ale na lokální akné používám tea tree od the body shop :-)

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat
  3. Já olejíček znám, ale ne všechny účinky jsem znala, po tvém článku asi popřemýšlím o koupi. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...