neděle 18. listopadu 2018

Renovality: Hořčíkový olej

Hořčík. Myslím si, že s jeho nedostatkem v těle se snad setkal každý, jen někoho to trápí víc a někoho méně. Já jsem delší dobu pokukovala po Hořčíkovém oleji, na který jsem četla kladné ohlasy a byl mi vícekrát doporučován. Musím napsat, že naštěstí nejsem jednou z těch, které by nedostatek hořčíku omezoval nějak výrazně, ale sem tam když jsem unavená, tak jsem si tabletku hořčíku vzala anebo někdy když mám namožené svaly. Chtěla jsem vyzkoušet hořčíkový zda olej zvládne unavenému a namoženému tělu také ulevit. Schválně jdeme se na to mrknout. 

Hořčík je přítomný v každém orgánu lidského těla, jde tedy o velmi důležitý minerál, který reguluje naše celkové zdraví. Pokud vám tedy hořčík chybí, je potřeba to řešit. Samozřejmě nejlepší je příjimat hořčík přirozeně, třeba z banánů, datlí, sušených meruněk, špenátu, hrachu, vařené čočky, tuňáka anebo z mandlí a kešu oříšků (určitě je potravin, které obsahují hořčík víc). Někdy je ale potřeba hořčík doplnit i jinou cestou. Já jsem zobala hořčík v tabletkách, ale četla jsem, že olej by měl pomáhat stejně dobře a že přes pokožku se do těla výborně vstřebá. 
Hořčíkový olej není tak úplně olej. Jde o směs chloridu hořečnatého a vody. Hořčíkový olej je v plastové nádobě s rozprašovačem, který je velmi praktický. Nádoba je o objemu 200 ml. Olej je čirý, přijde mi spíš vodový. Sprej používám většinou po sprše, kdy je pokožka čistá. Olej vmasíruji do pokožky a nechám ho zhruba 15 -30 minut vstřebávat, je to super relax (dávám ho do podpaží, na nohy a pod kolena). Zbytky oleje potom buď setřu kapesníkem anebo je pořádně rozmažu a hotovo. Prvních pár aplikací může mít za následek nepříjemné brnění. Tento pocit by se měl vytratit při dlouhodobějším používáním, každopádně já jsem nic takového nesledovala. 

Hořčíkový olej je vhodný hlavně ke snížení stresu, udržení pocitu pohody a zlepšení spánku a také k ulevení namoženým svalům nebo zmírnění křečí a víte co? Ono to fakt funguje! Možná jste chodili i na hořčíkové injekce, ale prý lepší než injekce je právě používání hořčíku kožně, prostřednictvím olejů anebo koupelemi. Někteří zdravotní experti začali nazývat kožní aplikaci hořčíku jako Transdermální magnesium terapie (TMT). 
Hořčíkový olej můžete používat na celé tělo a to od hlavy až k patám! Pokud potřebujete dlouhdoobě doplnit hladinu hořčíku je potřeba mazat opravdu každý den, já ale mažu sem tam, když cítím, že jsem unavená anebo se potřebuji zklidnit, mám křeče anebo namožené nohy. Já jsem s tímto olejem opravdu spokojená a určitě si ho koupím znovu. 

Olej jsem si kupovala na Notino.cz, kde mě stál 349,-, což mi přijde jako naprosto adekvátní cena vzhledem k jeho mnohačetným pozitivním účinkům. Nezapomeňte, že na Notino.cz budou probíhat dny Black Friday - akce probíhá od 19.-25.11., tak pokud už nakupujete dárečky mrkněte tam na nějakou kosmetiku nebo si prostě udělejte jen tak radost nákupem :). 

UŽ JSTE O HOŘČÍKOVÉM OLEJI SLYŠELY? 
MÁTE PROBLÉMY S NEDOSTATKEM HOŘČÍKU V TĚLE?


13 komentářů:

  1. So Nice:)
    https://lifestyleworldblog.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Tak o tomhle jsem ještě vážně neslyšela, zní to zajímavě. Já teda na stres netrpím ale fakt by mě jeho účinky zajímaly.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
  3. Má skutočne skvelé účinky! Určite ho vyskúšam :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já naštěstí takový problém nemám, ale tato značka se mi líbí.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  5. O oleji jsem neslyšela, já si občas vezmu tabletu hořčíku, ale nemůžu moc často, protože horčík zas snižuje tlak, který mám já obecně nízký. Ale naštěstí křečemi netrpím, tak mám asi horčíku dost :) Taky je dobré brát horčík ještě s vápníkem, protože jej může vytěsňovat z kostí :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  6. O tomto oleji som počula ale ešte som ho neskúšala.

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
  7. Zaujímavý článok :) zaujímalo by ma to brnenie .... a ja som presne ten človek ktorý má málo horčíka :)

    Beauty Bubble

    my_INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
  8. Vyzerá veľmi zaujímavo :)
    Mon
    https://lifebymon.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  9. Hořčíkový olej jsem nezkoušela, ale tabletky hořčíku musím zobat bohužel denně. Pořád mě bolela hlava, takže mi je doktorka doporučila a hodně se to zlepšilo :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  10. Woow, tak o hořčíkovém oleji jsem ještě neslyšela. Vidím, že Renovality má opravdu velmi zajímavé produkty :) mám od nich pouze jeden olej a to ricinový. Budu muset nakoupit a zároveň vyzkoušet více olejů a balzámků, které mají ve své nabídce :-)

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A s ricinovým si spokojená? Používáš ho i na řasy?

      Vymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...