neděle 27. listopadu 2016

Biorythme: Dokonalá kosmetika vyrobená s láskou

Před nějakou dobou jsem se domluvila na spolupráci s paní/slečnou Anetou, která stojí za vznikem a celým chodem značky Biorythme. Za tuto možnost jsem moc ráda, protože jde o českou přírodní kosmetiku, která je ještě k tomu všemu nádherně zabalená. Musím říct, že se mi moc líbí i samotné stránky Biorythme.cz. Na stránkách se dozvíte více informací o značce i o produktech, které nabízí. Já bych to shrnula jen v několika bodech.
Biorythme nabízí kosmetiku:
1. Ručně vyráběnou v České republice
2. 100% vegetariánskou (neobsahuje žádné suroviny z mrtvých zvířat, neobsahuje ani parafín, vazelínu, SLS/SLES nebo palmový olej) 
3. Veganskou - pleťové krémy jsou zcela veganské v ostatních produktech najdete buď včelí vosk nebo med
4. netestovanou na zvířatech
5. Vyráběnou v malých šaržích z čerstvých surovin
6. "Samo-konzervační" - neobsahující konzervanty

V rámci spolupráce mi Anetka poslala krásný balíček, který obsahoval spoustu produktů a taky dáreček pro Vás. V balíčku byl moc pěkný vzkaz přímo od Anetky a taky malý letáček, kde je ve zkratce představena kosmetika Biorythme a na druhé straně je seznam složek, kterým je dobré se v kosmetice vyhnout. Už jen rozbalování a objevování produktů mě dost bavilo, protože obaly jsou fakt moc pěkné. A už se jdeme mrknout, co vše v balíčku bylo a jak jsem s produkty spokojená nebo ne :).

Přírodní pleťový krém - Kakaové máslo a vanilka 
Krém je v plechové nádobce o obsahu 30 ml a tato plechovka byla ještě v organzovém pytlíčku, kde byl také srolovaný papírek, kde bylo uvedeno složení a také rada, jak krém na pleť nanášet. 
Krém vypadal na první pohled, že bude dost hutný, ale když jsem po něm přejela prstem, tak se mi prst probořil. Konzistence krému je tedy taková nadýchaná a opravdu jemná. 
Parfemace krému je dokonalá. Po otevření kelímku, ale hlavně po namazání je cítit vůně přírodní vanilky. Vůně mi taky připomíná bílou čokoládu, kterou jsem jako malá měla ráda. Krém neobsahuje vodu a proto do něj nejsou přidány žádné konzervanty. Je určen pro normální a citlivou pleť. 
Krém si nanáším na navlhčenou pleť, tak aby se pěkně vstřebal. Stačí opravdu malinko. Když si krém nanesu na navlhčený nebo pleťovou vodou očištěný obličej, tak se mi potom pokožka vůbec neleskne. krém se do pleti pěkně vstřebá a nechá ji krásně provoněnou a jemnou. Obsahuje bambucké a kakaové máslo, kokosový, mandlový a avokádový olej. Právě tyto složky skvěle bojují proti ztrátě vlhkosti, která je důležitá pro pružnost pleti. 
Složení: Butyrospermum Parkii Butter (bambucké máslo), Cocos Nucifera Oil (kokosový olej), Prunus Amygdalus Dulcis Oil (mandlový olej), Vitis Vinifera Oil (olej z hroznových jader), Persea Gratissima Oil (avokádový olej), Theobroma Cacao Seed Butter (kakaové máslo), Tocopheryl Acetate (vitamin E), Alcohol (bio líh), Vanilla Planifolia Bean Extract (pravá vanilka)

Cena tohoto krému je 239 Kč.

Přírodní pleťový krém - Arganový olej a levandule
Vzácný arganový olej a 100% čistý éterický levandulový olej je skvělou kombinací, která se skrývá v tomto krému. Levandule má relaxační účinky a taky pomáhá ke klidnému spánku. 
Tento krém používám hlavně před spaním. Vždy si pleť očistím a potom ho nanesu, takže usínám s vůní levandule. Krém totiž na pleti dokáže ještě dlouho vonět. 
Krém je "samo-konzervační, protože neobsahuje vodu. Je určen pro všechny typy pleti i pro citlivou a zánětlivou. Arganový olej si totiž poradí se vším. 
Krém je opět v plechovém kelímku o obsahu 30 ml, který je laděn do fialové barvy a na víčku jsou obrázky levandule.
Složení: Butyrospermum Parkii Butter (bambucké máslo), Cocos Nucifera Oil (kokosový olej), Prunus Amygdalus Dulcis Oil (mandlový olej), Vitis Vinifera Oil (olej z hroznových jader), Persea Gratissima Oil (avokádový olej), Argania Spinosa Kernel Oil (arganový olej), Tocopheryl Acetate (vitamin E), Lavandula Angustifolia Oil (levandulový éterický olej), Linalool*, Limonene*
* přirozené složky levandulového éterického oleje

Cena tohoto krému je 239 Kč.

100% přírodní deodorant - Růžová zahrada
Přírodní deodoranty mám moc ráda a ještě když nádherně voní. Tento je v plastovém obalu o obsahu 15 g a díky velikosti se deodorant skvěle vejde do jakékoliv kabelky. Obal je praktický, jde totiž o klasický vysouvací systém, kde stačí otočit kolečkem a povysunout si ho, jak je potřeba. 
Nanášení je tedy rychlé a pohodlné. Název Růžová zahrada je přesný, když si k deodorantu přivoním a zavřu oči, tak jsem najednou v obrovské zahradě, kde kvete spousta nádherně voňavých růží a kolem poletují motýlci. Za vůni vděčí deodorant kombinaci růžového oleje z Růže de Mai, geránia a kapky levandule. Levanduli z něj necítím, převažuje růžová vůně. Super je, že vůni necítíte jen při přičichnutí k deodorantu v obalu, ale i několik hodin po nanesení. Intenzita se sice zmenšuje, ale i po tom, co přijdu z práce cítím jemnou růžovou vůni. 
Deodorant neobsahuje soli hliníku ani jakékoliv jiné konzervanty a splňuje co slibuje. Fakt funguje celý den. Samozřejmě, že přirozenému pocení nezabraňuje, to po něm ani nikdo nechce. Pomáhá ale vypořádat se s bakteriemi, které žijí v našem podpaží a z potu vyrábějí smrádek. A jak je možné, že deodorant funguje? Protože obsahuje dvě kouzelné složky Triethyl Citrate (jinak zvaný také Lemon Ester) a Farnesol. Triethyl Citrate je rostlinný ester kyseliny citronové, který se dokonce používá v potravinářství a Farnesol je zase přirozenou součástí některých esenciálních olejů (např. neroli, růže, citronela). Ještě chci říct, že jsem nezaznamenala žádné skvrny na oblečení, ale je fakt, že si na to dávám trochu pozor. Vždy si napřed nanesu deo a jdu si třeba vyčistit zuby a až potom se obleču.
Složení: Theobroma Cacao Seed Butter (kakaové máslo), Sodium Bicarbonate (jedlá soda), Zea Mays Starch (kukuřičný škrob), Beeswax (včelí vosk), Prunus Amygdalus Dulcis Oil (mandlový olej), Triethyl Citrate (rostlinný ester kyseliny citronové), Farnesol (přirozená složka některých éterických olejů), Rosa Centifolia Flower Extract (růžový éterický olej), Pelargonium Graveolens Oil (gerániový éterický olej), Lavandula Angustifolia Oil (levandulový éterický olej), Cymbopogon Martini Oil (palmorůžový éterický olej), Phenethyl Alcohol*, Linalool*, Limonene*, Geraniol*, Citronellol*, Citral*, Eugenol*
*přirozené složky obsažených éterických olejů

Cena tohoto deodorantu je 139 Kč.

Balzámy na rty - Meloun, Malina a Vanilka
Balzám na rty - nějaký máte po ruce snad pořád no ne? Všechny tyto balzámy obsahují chia olej, který rty vyžuvuje a chrání je před vnějšími vlivy. Balzámky jsou v praktické tyčince o objemu 4,8 ml a za jeden zaplatíte 99 Kč. 
Malina
Malinová vůně tohoto balzámku, vás hned přenese do letních měsíců, kdy vrcholí malinová sezóna. Já maliny miluju. Balzám má takovou přírodní jemně růžovou barvičku, ale nebojte ryt neobarví. Pokud jde o konzistenci, tak ta je akorát, že se s balzámem dobře pracuje a jednoduše se na rty nanáší. 

Složení: Olea Europaea Fruit Oil (olivový olej), Prunus Amygdalus Dulcis Oil (mandlový olej), Beeswax (včelí vosk), Butyrospermum Parkii Butter (bambucké máslo), Salvia Hispanica Seed Oil (olej z chia semínek), Rubus Idaeus Seed Oil (olej z malinových semínek), Tocopherol (vitamin E), Aroma (aroma), Benzyl Alcohol*, Mica (přírodní slída), CI 77491 (přírodní oxidy železa)
*přirozená složka aromatu

Vanilka
V hlavní roli opět vanilka. To já můžu. Takže vanilkový balzámek mi nemohl chybět ani od značky Biorythme. Jak jsem psala, že jsem jako malá měla ráda bílou čokoládu, tak tento balzámek na rtech mi ten pocit rozpouštějící se bílé čokolády v puse naprosto umocňuje. Balzám má meruňkovo- bronzovou barvičku, kterou získal díky dvěma látkám 100% minerálního původu – přírodní slídě a oxidům železa. 

Složení: Olea Europaea Fruit Oil (olivový olej), Prunus Amygdalus Dulcis Oil (mandlový olej), Beeswax (včelí vosk), Butyrospermum Parkii Butter (bambucké máslo), Salvia Hispanica Seed Oil (olej z chia semínek), Vanilla Planifolia Bean Extract (pravá vanilka), Alcohol (bio líh), Aroma (aroma), Butylphenyl Methylpropional*, Coumarin*, Hexyl Cinnamal*, Linalool*, Mica (přírodní slída), CI 77491 (přírodní oxidy železa)
*přirozené složky aromatu

(Pokud vás zaujala přítomnost lihu, tak se možná ptáte, proč se v balzámu nachází: jestli jste někdy vyškrabávaly dužinu z vanilkového lusku, víte, že je nepoddajná, mazlavá a lepkavá. To platí i pro vanilku použitou v této receptuře. Aby se balzám dal touto přírodní vanilkou ovonět, je třeba ji rozpustit v lihu. Použitý líh je v biokvalitě a v balzámu je ho opravdu málo (konkrétně 0,002 g), takže se ho nemusíte bát!)

Meloun
Ještě nikdy, jsem neměla na rtech balzám , který by voněl po melounu a musím vám říct, že je to moc příjemná, decentní, ovocná vůně. Balzám voní po žlutém melounu a evokuje ve mě léto, kdy si ráda melouny kupuji. Balzám neobsahuje žádné přírodní pigmenty. 

Složení: Olea Europaea Fruit Oil (olivový olej), Prunus Amygdalus Dulcis Oil (mandlový olej), Beeswax (včelí vosk), Butyrospermum Parkii Butter (bambucké máslo), Salvia Hispanica Seed Oil (olej z chia semínek), Citrullus Lanatus Seed Oil (olej z melounových semínek), Aroma (aroma), Amyl Cinnamal*, Benzyl Benzoate*, Citral*, Coumarin*, Linalool*, Limonene*
*přirozené složky aromatu
Vanilka, Malina, Meloun

Vzorečky
Na vyzkoušení jsem dostala ještě dva vzorečky pleťových krémů, které byly v roztomilých malých plechových kelímcích. 
Přírodní krém pro citlivou pleť - Olej z granátového jablka a melounových semínek
Heboučký krém s bambuckým máslem a cennými oleji z granátového jablka a melounových semínek. Krém mě překvapil tím, že není parfemovaný a ani neobsahuje žádné éterické oleje. To mě trošku zklamalo, já mám ráda voňavé produkty. Ale zase pro opravdu citlivou pokožku to je určitě výhodou. Někoho totiž dráždí i přírodní silice. 

Pleťový krém na mastnou pleť - Citronová meduňka, bio chia olej
Krém s bambuckým máslem, cenným olejem z chia semínek a éterickými oleji z meduňky lékařské a citronely - dokonalá kombinace pro mastnou pleť. U tohoto krému mě zaujala meduňková vůně. Hned jsem si vzpomněla na moje letní drinky složené jen z vody a z lístků meduňky. Nj musím si počkat zase do léta. Taky na mě vůně meduňky působí uklidňujcíícm účinkem, takže si vždy ke krému přičichnu a zhluboka se nadechnu, tak aby se mi vůně dostala pod kůži a chvilku se tam zdržela. Dokonalý relax!
Dnešní recenze byla docela dlouhá, ale myslím, že stála za to. Pokud jste ještě produkty od Biorythme nezkoušely, tak je vřele doporučuji a myslím, že bude těžké si z nich vybrat favorita. Já bych totiž brala všechno. Krásné obaly, přírodní kosmetika splňující vše, co slibuje. Jo a na FB se ještě dnes objeví soutěž o krásný balíček, který mi pro vás Anetka poslala.

UŽ JSTE O TÉTO ZNAČCE SLYŠELY? 
KTERÝ PRODUKT BYSTE NEJRADĚJI VYZKOUŠELY VY?


16 komentářů:

  1. Všechno vypadá moc hezky, krásný balíček jsi dostala. Nejvíce mě zaujal pleťový krém, balzámy na rty, ale i ten přírodní deodorant. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten přírodní deodorant je fakt super! Určitě si koupím další a už i mamka chce objednat :D.

      Vymazat
  2. Balzámy musí vonět naprosto dokonale. Značku tedy neznám, ale vypadá sympaticky, kromě balzámů mě zaujaly i krémy.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balzámy jsou úžasné, teď nosím v kapse ten melounový a je to super připomenutí léta :D.

      Vymazat
  3. Mě se hrozně moc líbí ty jejich obaly, to je prostě nádhera! Balzámmky musí krásně vonět, ale to i krémy nebo ten deodorant už jak ty vůně popisuješ, tak si to úplně představuju. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělá recenze a skvělé produkty. Přírodní produkty mám nejraději, a tady vypadá všechno krásně:) miluju přírodní deodoranty:) ale i ten balzám na rty vypadá nádherně.
    Veronicas.life8

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! Určitě mrkni na web a zkus si něco objednat. Uvidíš, že budeš nadšená!

      Vymazat
  5. Túto značku nepoznám, ale určite by som rada niečo vyskúšala :)

    OdpovědětVymazat
  6. Značku nijak extra neznám, ale líbí se mi hlavně balzámky :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  7. O značce jsem letmo zaslechla, ale vypadá fakt sympaticky :) A složení je skvělé.

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat
  8. Jééé, tak to je fakt nádhera! :) Je vidět, že si na tom někdo dává opravdu záležet! Ty balzámky a krémíky, hmmm.. Píšu si na seznam věcí, co musím během tohoto roku prozkoumat! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ano ty deodoranty jsou skvele! Ale mam s nimi trochu potiz. Ty ve vetsim baleni uz mam tri a stejny problem. Nejdou mi vysunout. Asi se mi rozdrtil ten spodek, ale u tri kusu mi to prijde divne. Nenosim je s sebou, jsou jen doma ve skrince. A rozhodne jsem je netocila v protosmeru.. nevite nekdo, cim by to mohlo byt?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...