neděle 12. června 2016

Saloos: Zelený francouzský jíl


Zelený jíl mě lákal už delší dobu. Četla jsem spoustu pozitivních recenzí na úžasnou pleťovou masku a rozhodla jsem se, že ho prostě musím vyzkoušet. Byla jsem zvědavá, co bude tato maska zač a jak se mi bude s jílem pracovat. 
Zelený francouzský jíl je jedna z nejstarších přírodních surovin a její skvělé účinky na pokožku jsou známé už z dávné historie. Jde o jemně mletou horninu - minerál, získávaný z velké hloubky, který není znečištěn žádnými škodlivými látkami. Jde o přirozený zdroj vápníku, hořčíku, křemíku, draslíku, sodíku, železa, titanu, manganu a dalších minerálních látek a stopových prvků. Ze všech druhů jílů (bílý, červený, žlutý) se považuje za nejkvalitnější.

Účinky
šetrně čistí pleť
dokonale pleť hydratuje, vyživuje a chrání před vnějšími vlivy
zvláčňuje a rozjasňuje pleť
navrací zpět elasticitu pleti
stimuluje vlastní regenerační schopnosti pleti
zajišťuje vstřebávání přebytečného mazu
absorbuje z pokožky toxické látky
zklidňuje podrážděnou pokožku
využívá se také k prohřátí různých částí těla, při revmatických potížích i detoxikaci pokožky 
vhodný do čistících a regeneračních pleťových a tělových masek, jemných peelingů, k tělovým zábalům, obkladům i koupelím

Pleťové masky
Pleťová maska je vhodná pro všechny typy pleti. Působí proti stárnutí pleti, zpevňuje ji, tonizuje, vyživuje, vyhlazuje, detoxikuje, čistí a zklidňuje. 

Jak si pleťovou masku připravit?
Trochu jílu smícháte v plastové misce plastovou lžičkou (zelený jíl nesmí přijít do kontaktu s kovem) s vodou poměru asi 1:1. Směs nechejte chviličku odpočinou a potom ji vymíchejte, tak aby vznikla hustší pasta. Pro vylepšení účinnosti masky si do směsi můžete kápnout květinovou vodu Saloos, nebo přidat pár kapiček nějakého esenciálního oleje. Pastu naneste rovnoměrně na obličej a nechte působit cca 20 -30 minut. Potom si ji důkladně smyjte teplou vodou a pokožku osušte. Při smývání masky můžete ještě udělat jemnou peelingovou masáž.  Po masce je pleť hebká na dotek, zklidněná, čistá a působí mladistvým dojmem. Někdy může pokožka zčervenat, ale jde o přirozenou reakci. 

Tělové masky
Tělovou masku vytvoříme stejně jako pleťovou. Masku lze použít na dekolt, šíji, strie, stehna, břicho i na namoženou pokožku zad. Je vhodná i při kožních problémech jako je akné, lupénka a ekzémy. V případě použití na suchou pokožku je vhodné přidat pár kapek kvalitního rostlinného oleje lisovaného za studena, který ji zvláční, např. mandlový nebo bio arganový.

Zábaly a obklady
Jíl je možné také využít k teplým či studeným zábalům a obkladům problematických míst, při revmatických obtížích i při detoxikaci pokožky.

Jak si připravit zábal?
Hustší jílovou pastu vytvořte rozmícháním buď v teplé či studené vodě a naneste špachtlí na kus přírodní látky ve vyšší vrstvě asi tak 1-2 cm. Přiložte na problematické místo, k překrytí můžete využít i potravinovou fólii. Nechte působit min.1 hodinu, popřípadě celou noc. Poté důkladně smyjte.

Koupele
Tři až čtyři lžíce jílu promíchejte ve vaně s teplou vodou. Dopřejte si tak očistnou a relaxační proceduru po dobu cca 20 minut. Koupel s jílem má zvláčňující a zklidňující účinky na suchou a přesušenou pokožku i se sklonem ke kožním problémům. Takto lze provádět i jen částečné koupele nohou i rukou.
Moje hodnocení
Ráda si cca 3x za týden dělám nějakou pleťovou masku, proto jsem chtěla vyzkoušet i tento jíl. Na obličej jsem jíl už zkoušela a musím říct, že je to fajn, jen ta příprava je taková komplikovanější. Mám v plánu vyzkoušet i koupel, ale zatím si jíl šetřím jen na obličej.  
 Jak jsem si masku napatlala, jsem vám tentokrát i vyfotila, takže se budete moct i trochu zasmát. Měla jsem radost, že se mi napoprvé podařilo docela odhadnout množství a měla jsem masku jen pro dva lidi. Takže ji vyzkoušela i mamka. Na podruhé už jsem to vychytala do dokonalosti a udělala masku jen na svoji pusinku. Do kašičky jsem ještě kápla trošku arganového oleje. Pak jsem masku naneslana pleť a nechala ji půl hodiny působit. 

Docela dost mi stahovala pleť, chvílemi jsem měla pocit, že poběžím a masku si z obličeje seškrábu, jak mi to bylo nepříjemné :D. Ale natočila jsem si kuchyňskou minutku na půl hodiny a to byla výzva. Jen jsem se modlila, abych pak neměla podrážděnou pleť ještě týden. Ale asi po 5ti minutkách to pálení a stahování skončilo a maska krásně prohřívala a bylo to docela příjemné. No vydržela jsem celých 30 minut si masku nesmýt. Po půl hodince jsem ji smyla vlažnou vodou a hned jsem pozorovala, jak se moje pleť změnila.  Musím říct, že byla krásně hebká, nevysušená a překvápko bylo, že mi pěkně vyčistila ty moje černé tečky. Ráno byly zpět, ale i tak, je to snad nejúčinnější maska, kterou jsem zatím vyzkoušela. Pleť jsem neměla vůbec červenou. No prostě super, až na to prvotní táhnutí. 

Tento zázrak tedy rozhodně doporučuji. Balení je 80 g a stojí okolo 100 Kč. Já jsem kupovala na Notino.cz. Brala bych klidně i větší balení na ty koupele. Tak uvidíme, třeba se časem na trhu objeví.

UŽ JSTE JÍL ZKOUŠELY? 
CO NA NĚJ ŘÍKÁTE?



14 komentářů:

  1. This looks really interesting. I love face masks, the skin feels so much better afterwards. You have a lovely blog, would you like to follow each other?

    OdpovědětVymazat
  2. Na jíl od Saloos jsem četla pozitivní recenze, ale trošku mě odrazuje ta příprava, já už jsem tak dost líná když přijde na masky, takže asi zůstanu u těch v tubičce, ale možná si ho časem pořídím :)
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si nějaký jíl aspoň jednou kup a vyzkoušej :) Musím říct, že za tu složitější přípravu potom výsledek stojí.

      Vymazat
  3. Já měla masku se zeleným jílem od jiné značky a taky tak stahovala. Naštěstí jsem ji nemusela míchat, ale byla taky fajn. Je škoda, že nedělají větší balení, kdybys to chtěla používat hlavně na tělo nebo do koupele, tak ti to množství moc nestačí. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brala bych větší balení, tak uvidíme snad se objeví.

      Vymazat
  4. Zelený ma celkom láka, skúsila by som. Doma mám bentonínový, ale ešte som ho nestihla skúsiť :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mám podobnou masku jílovou od Soaphorie a také jsem s ní mega spokojená :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Soaphorie jsem ještě nezkoušela, ale asi zkusím ať můžu porovnat.

      Vymazat
  6. taky mám ale jinou značku, nebylo nejlehčí jej sehnat, myslela jsem, že to budou mít v lékárně a oni vůbec nevěděli a mysleli, že myslím zelený ječmen, ale používám ho spolu s černým živočišným uhlím :)

    OdpovědětVymazat
  7. To jsem ještě nezkoušela, ale vypadá to super, mám ráda skoro všechny masky:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...