sobota 25. března 2017

Caltha: Citrusový krém

Přírodní kosmetika Caltha se vyrábí u nás na Moravě, a to přímo v Olomouci. Jedná se o domácí, ručně vyráběnou kosmetiku bez chemie. V dnešním článečku bych vám ráda ukázala Citrusový krém značky Caltha. Krém na e-shopu najdete v kelímkovém balení, ale nově bude v balení, které jsem dostala k vyzkoušení i já a myslím, že jde určitě o krok dopředu. Tento krém je určen pro mastnou pleť, kterou by měl hydratovat a vyživovat.
Krém je tedy nově v plastovém balení o objemu 50 ml s pumpičkou, což je pro mě mnohem praktičtější a hygieničtější než, kdyby byl v kelímku. Takhle stačí zmáčknou jednou nebo dvakrát a máte potřebné množství a nemusíte prsty hrabat do kelímku a zanášet tak do krému nečistoty. Samotné balení je tedy praktické, elegantní a působí zdravě a čistě.
Citrusový krém dodává pleti potřebné látky k její výživě a pomáhá jí navracet její přirozenou funkci. Ve složení najdete oleje té nejvyšší kvality lisované za studena a jsou to tyto tři: olej z meruňkových jader, olej z kukuřičných klíčků a hroznový olej. Olej z meruňkových jader má úžasné hydratační účinky. Obsahuje vysoké procento vitaminu E, který je pomocníkem v ochraně pleti proti poškození volnými radikály. Olej z meruňkových jader je nejšetrnějším olejem v péči o oční okolí. Hodí se i pro jemnou a citlivou pokožku. Olej z kukuřičných klíčků chrání mastnou a aknózní pleť před vnějšími vlivy počasí. Má silné antioxidační účinky, obsahuje vysoký podíl vitaminu E a koenzymu Q10. Olej také bojuje proti poškození pleti volnými kyslíkovými radikály. Hroznový olej pleť zvláčňuje, regeneruje a zvyšuje její elasticitu. Má silné antioxidační účinky.
V závěrečné fázi výroby je krém obohacen o Cosgard, jediný konzervant povolený asociací ECOCERT pro výrobu BIO výrobků. Díky němu krém vydrží i několik měsíců v běžném prostředí. Samozřejmě ho nevystavujte mrazu ani vysokým teplotám. Konzistence krému je díky spojení olejů a minerální vody krásně jemná. Parfemace je osvěžující a krásně citrusová, jako bych právě vymačkávala šťávu z citronu. Krém je voňavý díky kvalitnímu esenciálnímu oleji citrónu. Krém tak působí i aromaterapeuticky :-) Vůně citronu je vhodná pokud vás třeba bolí hlava nebo máte rýmu. Krém používám dvakrát denně a to ráno i večer. Na první pocit je trošičku mastnější, ale to všechny ty zázračné olejíčky v něm začínají pracovat. Po pár minutkách se krásně vstřebá do pokožky a zanechá ji krásně voňavou, hedvábnou a vyživenou. 

Cena krému je 190 Kč a pokud vás krém zaujal tak si ho objednejte rovnou na e-shopu značky Caltha. 

UŽ JSTE NĚCO OD TÉTO MORAVSKÉ KOSMETIKY VYZKOUŠELY?


11 komentářů:

  1. PLeť nemám mastnou, takže pro mě nic moc. Ale vypadá skvěle :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Od této značky jsem nic nevyzkoušela. Mastnou pleť mám, tak by se mi hodil :)

    OdpovědětVymazat
  3. Zatím jsem nic od této značky nezkoušela. Ale na mojí mastnou pleť by se mi docela hodil. Navíc ten obal mě zaujal. :)
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
  4. Také jsem od této značky ještě nic nezkoušela, ale určitě chci raději podporovat české podnikatele a navíc přírodní produkty, takže vyzkouším! BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  5. O tejto značke počujem prvý krát, tú parfumáciu by som si zamilovala. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si ji zamilovala, je fakt krásně osvěžující :)

      Vymazat
  6. Značku vůbec neznám, ale pro moji pleť by nebyl. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Pro mě novinka, a mám pleť mastnější v oblasti nosu a čela.. :) takže píšu na seznam.. :D

    OdpovědětVymazat
  8. túto značku nepoznám, no trpím skôr suchšou pleťou

    OdpovědětVymazat
  9. Tato značka je moc fajn. Momentálně od ní používám rýžový krém, ale vyzkoušela jsem třeba i šampon, tuhá mýdla nebo antiperspirant, který je také super. Vše přírodní a toho si na kosmetice nejvíce cením :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...