sobota 3. září 2016

Soaphoria: Mrkvový olej

Máte rády mrkvičku? Já ji teda mám moc ráda a nejraději ji mám nastrouhanou s jablky. Na zahradě už pomalu mrkve sklízíme  musím říct, že letos narostla docela pěkná a ani ji nesežrali žádní hraboši nebo co to je za potvory. Mezi produkty značky Soaphoria jsem objevila mrkvový olej a dost mě podle popisu zaujal. V rámci spolupráce mi ho na vyzkoušení zaslal e-shop biobeauty.sk, takže bych za zaslání chtěla moc poděkovat.
Olej je v menší roztomilé lahvičce s retro zátkovým uzávěrem. Určitě se nemusíte bát, že by vám olej vytekl uzávěr drží opravdu dobře. Balení je super i na cesty. Jde o macerát z Mrkve obyčejné, který je bohatý na antioxidanty a vitamíny A, B, K, C, D, E, betakaroten, vápník, draslík, sodík, hořčík, fosfor, železo, síru a křemík.To je teda pěkný seznam no ne? Tento olejový macerát je vyráběný macerací za studena. A co vlastně znamená ta macerace? Jde o vyluhování částí rostlin, které jsou olejovými nosiči.
No a k čemu je olej vlastně dobrý? Mrkvový macerát je vhodný pro unavenou, poškozenou, podrážděnou a problematickou pokožku. Tento olej se krásně postará o pokožku, dodá jí potřebnou výživu, posílí ji a podpoří její přirozenou ochranu. Má pokožku tonizovat a navracet její elasticitu. Výborně poslouží i jako aktivátor opálení. Olej je vhodný i pro vlasovou péči. Já jsem ho na vlasy nezkoušela, protože si ho šetřím. Ale postup je následovný: olej si nanesete ještě před nebo až po umytí vlasů na pokožku hlavy a do vlasů. Má vyživit suché a roztřepené konečky vlasů.
Protože je olej v lahvičce o obsahu 50 ml, tak ho nejčastěji používám na tvář nebo na ruce, kdybych si s ním chtěla natřít celé tělo, tak ho mám za chvilku vypotřebovaný. Ale klidně bych větší balení uvítala a mazala si s ním celé tělo. Olej si naliju do dlaní a jemně si ho vmasíruji/vklepu do pokožky. Masíruji tak dlouho dokud se pěkně nevstřebá. Pokožka je po použití hedvábně jemná a pružná. Macerát pomáhá pokožce s regenerací a tak je vhodný i v létě, když se častěji vystavujeme sluníčku.
S olejem jsem moc spokojená a určitě si ho koupím znovu. Pokud vás tento olej zaujal, tak si ho můžete koupit na Biobeauty.sk a zaplatíte za něj 5 EUR, což je něco okolo 130 Kč.

ZAUJAL VÁS TENTO MRKVOVÝ OLEJ?
JAK NEJRADĚJI JÍTE MRKEV VY SYROVOU NEBO TEPELNĚ UPRAVENOU?



17 komentářů:

  1. Nedávno jsem se rozhodla, že až spotřebuji svůj pleťový krém, přejdu jen na přírodní oleje. Tělo už si nějaký ten čas mažu kokosovým olejem a tělová mléka už používat asi nebudu, nějak jsem tomu přestala věřit. Tahle lahvička je hrozně roztomilá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo oleje jsou super a nikdy bych nevěřila, že sednou i mé smíšené pleti :)

      Vymazat
  2. Presne tento som skúšala minulý rok a nejak nerobil nič, takže iný od Soaphorie som neskúšala. A mrkvičku mám rada strúhanú, v polievku, ale aj surové, len tak chrumkať.

    Daniela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám raději mrkev syrovou a nebo jen ve vývaru :)

      Vymazat
  3. Já mám nejraději šípkový a kokosový olej :). Jinak mám nejraději bezvodé balzámy :).

    fellienm.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šípkový jsem ještě nezkoušela a kokosák to je klasika :)

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Arganový olej používá Honza a je s ním moc spokojený.

      Vymazat
  5. Zajímavé! O tomto slyším poprvé a zaujalo mě to. Ještě víc mě zaujalo, že olejíček je určený na problematickou pokožku :)

    Juvelora | Nekonečná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je opravdu dobrý i pro mastnější problematickou pokožku!

      Vymazat
  6. Tak o tomto slyším popravé, ale velice mě zaujal.. :-) protože z práce moje pleť poslední dobou hodně trpí.. :(

    OdpovědětVymazat
  7. Tento olej vypadá zcela dobře, by mě zajímala jestli voní přesně jako mrkev :))
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  8. Oleje mám velice ráda, jak na pleť tak i hlavně na vlasy. O mrkvovém oleji čtu ale poprvé :)

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...