pondělí 16. května 2016

Purity Vision: Kokosový olej

Tento kokosový olej mám už dlouho a za celou tu dobu, co ho používám jsem se do něho naprosto zamilovala. Kokosový olej má všestranné možnosti využití. Chtěla bych vám napsat moje osvědčené rady na to jak ho využít. 

V kuchyni
Používám ho hlavně na přípravu palačinek, lívanců a třeba na vymazávání bábovkové formy. Kokosový olej krásně palačinky provoní a přepaluje se méně než ostatní rostlinné oleje.

Maska na vlasy
Zvykla jsem si střídat různé vlasové masky právě s kokosovými zábaly. Čas od času si navlhčené vlasy omastím kokosákem a nechám působit třeba půl hodiny nebo i déle. Vlasy si zabalím do ručníku a třeba koukám na telku. Byla jsem překvapená, že ručník nebyl vůbec mastný. Olej se jakoby vstřebal do vlasů a ručník neomastil.  Vlasy jsou po kokosovém zábalu voňavé a krásně hebké. Četla jsem taky, že kokosák podporuje růst vlasů, regeneruje vlasovou pokožku, pomáhá odstranit lupy a zpomaluje šedivění vlasů. 

Odličování
Občas vyměním klasické odličovací přípravky a odlíčím se kokosovým olejem. V pohodě odlíčí i řasenku. Vždy olej nanesu na obličej nechám chvilku působit a potom navlhčeným tamponkem setřu nečistoty. 

V koupelně
Tělové mléko - po sprše nebo koupeli nanesu kokosový olej na ještě vlhkou pokožku, olej ji uzamkne a v kůži tak zůstane vlhkost a pokožku krásně zregeneruje. 
Olej na holení - skvěle nahradí holicí pěny a gely, během holení pokožku pěkně zklidňuje a dezinfikuje Kokosový olej působí antibakteriálně, takže pokud je i po holení pokožka podrážděná stačí nožky promasírovat olejem. 
Zubní pasta - kokosový olej ničí bakterie, které způsobují zubní kaz, regeneruje zánětlivé dásně a působí preventivně proti paradontóze. Já si většinou klasicky vyčistím zoubky a na noc si na ně nanesu ještě kokosový olej. Někde jsem vyčetla, že by měl zuby i vybělovat, ale to jsem zatím nijak nesledovala. 

Na opary
Docela trpím na opary na rtu. Stačí, že mám trochu oslabenou imunitu nebo jsem ve stresu a opar je na světě. S tímto problémem bojuji, jak se dá. Zkouším pořád něco nového. Jsem ráda že jsem objevila zinkovou mastičku, která mi v nejhorších chvílích s oparem dost pomáhá a hodně urychluje hojení. No a když už je opar zahojený, tak místečko mažu kokosovým olejem, aby vyživil ret a krásně ho hydratoval. Většinou si rty mažu na noc.

Léčba kvasinkových infekcí
A protože se blíží léto a plavková sezóna, tak je čas boje s případnými mykózami a i s těmi vám může pomoci kokosový olej. Působí antibakteriálně a antymikoticky, funguje jako prevence i léčba kvasinkových infekcí.

Co ještě vyzkoušeno nemám:
Deodorant - kombinací kokosového oleje, jedlé sody a esenciálních olejů docílíme naprosto efektivního a personalizovaného deodorantu, který nejen funguje, ale navíc našemu tělu i prospívá.

Tento kokosový olej od Purity Vision můžete sehnat třeba na Notino.cz za 99 Kč a pokud máte raději kamenné prodejny, tak ho najdete v DMku. Já mám balení 100 ml a musím říct, že mi vydrží dlouho, oleje totiž stačí troška.


JAK VYUŽÍVÁTE KOKOSOVÝ OLEJ VY? 


26 komentářů:

  1. Přesně tenhle kokosový olej si plánuji objednat, tak jsme na něj moc zvědavá.. :)

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si ho objednej, já přemýšlím o větším balení :D

      Vymazat
  2. Predbehla si ma... mám v pláne podobný článok a skoro všetko tam je... (: Kokosový olej milujem a nedám naň dopustiť.

    Daniela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těchto článků najdeš hodně, takže klidně i ten svůj zveřejni, ráda si přečtu, jak ho zpracuješ ty a pokochám se tvými fotkami :)

      Vymazat
  3. miluji kokosový olej, kupuji ho z AwaShopu z Brna a je fakt super :)
    taky jsem chtěla podobný článek sepsat, ale je vidět, že tento nápad mělo hodně lidí :)
    Amaya

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klidně ho sepiš, takových článků není nikdy dost :)

      Vymazat
  4. keď som raz skúšala kokosový olej, bol to presne tento :) ale nejak som si na neho nezvykla a opäť som si ho nekúpila :) ale ako pozerám na tie rôzne využitia, ktoré sa s ním dajú, tak asi si ho opäť zadovážim :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  5. Kokosový olej jsem využívala hlavně jako masku na vlasy, zkoušela jsem ho na odlíčení, ale nějak to nešlo. Já si kupovala z DM od Alverde 250 ml za 109 Kč. Už jsem ho dávno spotřebovala, teď si ho chci koupit taky s tím, že bych ho chtěla využít i v kuchyni a na zuby :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V kuchyni je super mám jeden kelímek rovnou na lince, aby byl po ruce.

      Vymazat
  6. Kokosovy olej jsem měla, ale svou vuni mi nevyhovoval :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky nemám ráda vůni kokosu. Kokosový olej se dá koupit i bez vůně, ale je dražší.

      Vymazat
    2. A nebo si do kokosového oleje kápnout nějaký aroma olejíček ten by mohl tu kokosovou vůni převonět:)

      Vymazat
  7. Super článok. kokosový olej musím mať doma vždy, milujem jeho mnohonásobné využitie :)

    OdpovědětVymazat
  8. Na kokosový olej nedám dopustit. Fakt je super na téměř vše :)
    FitBlanka

    OdpovědětVymazat
  9. Super článek :) kokosový olej je super ! máš hezké fotky s kytičkami :)

    OdpovědětVymazat
  10. Kokosový olej chci zkusit už šíleně dlouhou dobu, ale pokaždé když přijdu do DM, že si ho už konečně vezmu, odradí mě ta cena.
    Jenže v momentě kdy přijdu domů, jsem na sebe naštvaná, že za to, co všechno tento superskvělý kelímek umí, to nemusí být zas až tak moc. A takhle se to pořád opakuje (doufám, že ne do nekonečna :D )
    Nejvíce bych ho asi využila v kuchyni a na vlasy :)

    Měj se v lásce,
    Janet S. ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se ceny nelekej a kup ho vydrží ti dlouho a účinky za ty prachy určitě stojí.

      Vymazat
  11. Mala som po holení problémy so svrbením pokožky, ale odkedy si ich natieram týmto olejom tak problémy už akoby neexistovali. Je skvelý aj ako maska na vlasy a ďalšie využitia som zatiaľ otestovať nestihla.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajímalo by mě jestli třeba někomu nesedl, zatím od všech slyším jen pozitiva :D.

      Vymazat
  12. je celkom zaujmavy ale mne uplne nesadol - namiesto zubnej pasty, no mozno to treba robit inak alebo s niecim kombinovat, ktovie :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...