úterý 11. července 2017

Vločkové lívanečky s ovocem a kokosovým posypem

Zúčastnila jsem se výzvy na portálu Blogerky.cz, ve které musíte vytvořit letní recept s kokosovým cukrem, a tak se teď pojďte podívat, jak jsem ve výzvě obstála a jak vypadá můj výsledek. Rozhodla jsem se, že připravím Lívanečky se zakysanou smetanou, letním ovocem a kokosovým posypem. Myslím, že lívanečky jsou opravdu jednoduché a rychlé sladké jídlo a já je moc ráda dělám třeba o víkendu k snídani a hlavně v létě, kdy je dostatek čerstvého ovoce, ale dají se jíst i s marmeládou nebo i naslano namazané sýrem. A dají se vzít klidně i jako sváča k vodě. Tak jdeme na to.
Chtěla bych vám napsat pár slov o kouzelné ingredienci, kterou je kokosový cukr. Sama jsem se s ním setkala poprvé a zjistila jsem si o něm napřed, co je vlastně zač. Kokosový cukr je tedy vyroben z nektaru z okvětí kokosových palem. Nektar se posléze zahřeje a vytvoří karamel, který se dále drtí. Po něm má pak cukr dokonale karamelovou barvu. Mě tedy cukr po prvním ochutnání připomínal medovník a ten já miluju! Kokosový cukr má nízký glykemický index, je plný minerálů a vitamínů a není rafinovaný. Já jsem dostala na vyzkoušení Kokosový cukr od firmy Empower Supplements.
Lívanečky pro dvě osoby: 
250 ml horkého mléka (klidně i kokosového)
50 g ovesné vločky jemné
1 vejce
100 g celozrnná mouka
špetka soli
větší špetka kypřícího prášku
1 lžíce kokosu
jogurt/tvaroh/zakysaná smetana
ovoce/marmeláda
kokosový cukr/oříšky (na posypání)

Postup:
Ohřejeme si mléko a dáme do něj ovesné vločky a necháme cca 15 minut odstát. Potom přidáme zbylé ingredience. Vejce můžeme rozdělit a z bílku vyšlehat sníh, který potom lehce do těsta zašleháme. No a potom už nezbývá nic jiného než na pánvi na lívance vymazané kokosovým olejem smažit nadýchané lívanečky.

Já si na lívanečky nejraději dávám zakysanou smetanu/jogurt/tvaroh a nějaké ovoce, které je zrovna doma. Lívanečky jsem ozdobila snítkami meduňky, které jim dodaly dokonalou citronovou chuť a posypala jsem je jemně kokosovým cukrem, který je tou skvělou kouzelnou sladkou tečkou! 
No a to je celý "rychlo recept" na letní dobrůtku. Myslím, že lívanečky zvládne úplně každý za pár minut a jsou fakt moc dobré.

CO NEJRADĚJI SNÍDÁTE VY? 


17 komentářů:

  1. mňam tak tie určite vyskúšam :)

    OdpovědětVymazat
  2. No pěkně si to vymyslela :) Vypadají skvěle, hezky nazdobený :)

    OdpovědětVymazat
  3. mnam, hned by som sa zahryzla ;)

    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  4. ach-ach, to vyzerá tak veľmi lahodne! hneď by som si dala plný tanier! :).

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
  5. mňam, mňam, mňam! ani nevieš koľko chute si mi týmto narobila ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, Kači, já zrovna zítra budu dělat lívanečky :) tyhle se Ti teda extrémně povedly

    OdpovědětVymazat
  7. Hmm, tak tohle bych si nechala líbit, vypadá to nádherně a chutnat to musí ještě líp.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...